Bij bakkerij Gebr. Niemeijer in Amsterdam staat op zaterdag een rij klanten voor de deur.
Volledig scherm
Bij bakkerij Gebr. Niemeijer in Amsterdam staat op zaterdag een rij klanten voor de deur. © Jean-Pierre Jans

Brood wordt twee keer zo duur door oorlog en sancties

videoBrood zal tot ver in 2023 fors meer gaan kosten door de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland. Volgens de bakkersbranche wordt brood wel twee keer zo duur. Ook koek, crackers en pizza ontspringen de dans niet.

209 reacties

 • H. Ruitenbroek

  3 maanden geleden
  Een heel Casino wit brood kost iets ca. € 1,25, dat gaat toch niet maal vier. En dan nog voor mij zou het niets uitmaken want koop altijd bruin brood.
 • Sina Hogeboom

  4 maanden geleden
  Dan maar geen brood er is meer dan alleen brood te eten toch!!
 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Ik denk dat we al jaren veel te weinig betalen voor producten cq voeding,maar ook voor allerlei andere producten,bv Aldi en action,hun producten zijn niet goed maar super goedkoop,ik vind het ook te gek maar eigenlijk koop je rotzooi voor wat betreft huishoudelijke producten,ik ben met name de laatste tijd wat selectiever,kost me trouwens moeite,zo verpest zijn we geworden
 • Julia van Damme

  4 maanden geleden
  Hahaha @Dick van Dijk: Ik zie het alweer, jou hoef ik niet uit te nodigen 😂. Fijne avond!
 • Albert Stoter

  4 maanden geleden
  Beste Men. Spruitenburg, Wellicht ontgaat het u dat talloze mensen die vervuilende benzine nodig hebben om op hun werk te komen en ov geen optie is. Deze mensen moeten ook hun gezin onderhouden en de torenhoge benzineprijzen zijn voornamelijk het gevolg van het enorme percentage belasting dat onze eigen overheid op elke liter benzine heft. Helaas kunnen veel mensen zich geen elektrische auto veroorloven. Jammer dat er zoveel mensen in een ivoren toren leven en niet in de realiteit.
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.