Volledig scherm
Luc Weemaes van brouwerij Barbier.

Brouwerij Barbier komt met Oosterscheldebier

Het Zeeuwse biermerk Barbier heeft een nieuw bier gebrouwen met een bijzonder ingrediënt: zeewater uit de Oosterschelde. Het biertje met de naam Barbier Zilt wordt komende donderdag gepresenteerde.

Brouwerij Barbier uit Biervliet zette zich in 2016 als Zeeuws biermerk op de kaart. De eerder gebrouwen ‘Irish Stout’ en ‘Tarwe Tripel’ zijn inmiddels op 120 adressen in heel Nederland te koop. Na dat succes vond brouwer Luc Weemaes het tijd voor iets nieuws.

,,Ik wilde het Zeeuwse gevoel, de lucht en de smaak in een flesje proberen stoppen. Door water uit de Oosterschelde te gebruiken, proeft heel het land straks het Zeeuwse zilt”, aldus Weemaes. Het water uit de Oosterschelde is gezuiverd door het eveneens Zeeuwse bedrijf Zilt-E, zodat het goed en verantwoord te gebruiken is voor het brouwproces en de uiteindelijke consumptie.

De boot op

Een beperkt aantal mensen mag donderdag mee de boot op om het allereerste biertje met Oosterscheldewater te gaan proeven. Dat zullen vooral ‘vrienden van Barbier’ zijn. Daarmee refereert de Brouwer naar vaste klanten uit de horeca, barbershops en partners. Via een winactie op Facebook is er ook een plekje op de boot te bemachtigen. De boot vertrekt vanuit Tholen en zal via Nationaal Park Oosterschelde varen naar de Oesterij in Yerseke.

Wat past er beter bij bier dan een bitterbal? Een bar in Amsterdam heeft er 22 op de kaart staan:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.