Volledig scherm
PREMIUM
Guido Waterman en Bert Engeltjes. © Henri van der Beek

Campinggast neemt geen genoegen meer met patatje mayo

Koken & etenDe kampeerder van nu haalt zijn neus op voor een simpele patat met mayo van de campingsnackbar. Die wil tijdens zijn verblijf uitgebreid kunnen dineren in een volwaardig restaurant. Luxe - zoals een razendsnelle internetverbinding om probleemloos Netflix te streamen - is vaak geen wens meer, maar een vereiste. 

,,Op ons vakantieadres willen we de luxe ervaren die we kennen van thuis’’, zegt leisure-expert Hans van Leeuwen. De hedendaagse toerist is snobistisch geworden. ,,Die wil overnachten in een comfortabele tent en ’s middags een uitmuntend glas witte wijn drinken op een zonovergoten terras.''

Vakantiegangers verlangen anno 2019 naar luxe. ,,Al is dat niet helemaal het juiste woord’’, vindt Andries Bruil van vakantieparkgigant DroomParken. ,,Wij spreken liever van maximaal comfort. Op vakantie willen we nergens naar om hoeven kijken en op onze wenken worden bediend.’’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.