Charmeoffensief Plus: populaire groente en fruit goedkoper
Supermarktketen Plus kondigt aan een serie populaire fruit- en groentesoorten blijvend in prijs te verlagen. Een hele serie producten als aardappelen, paprika’s, uien en broccoli krijgt een vaste lage prijs.
Delen per e-mail
,,Groente en fruit vormen een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon en moeten voor iedereen betaalbaar zijn’’, zegt Rianne van Beek namens Plus Supermarkten.
De producten waar het om gaat zijn alledaags: broccoli, paprika’s, appels, komkommers, tomaten, courgettes, elstar-appels en champignons. Ze krijgen een opvallende paarse sticker. De verlaging gaat vandaag in.
Waren de groenten en fruit te duur? Volgens Van Beek niet. Ook lijden de producenten niet onder deze verlaging. ,,De inkoopprijs blijft hetzelfde.’’ Gaan de prijzen van andere producten dan omhoog als compensatie? Ook daarvan is volgens de woordvoerder geen sprake. ,,Nee, dat is niet het geval.’’ Het supermarktconcern neemt volgens haar genoegen met een lagere marge. ,,We willen een statement maken’’, aldus Van Beek.
De structurele prijsverlaging op de tientallen groenten en fruit past volgens haar bij een breder beleid om consumenten te helpen gezondere keuzes te maken: niet-alcoholische dranken hebben een caloriemeter, ontbijtgranen een suikermeter en brood een vezelmeter. Frisdrank zit in kleinere blikjes en op de huismerkproducten gebruikt Plus geen kindermarketing.
Verlaging van 20 procent
Plus heeft een duidelijke positionering met lekker eten. Maar: ze zijn hartstikke duur
De verlagingen maken de btw-verhoging ruimschoots goed, zegt de Plus-woordvoerder. ,,De verlagingen zijn forser dan 3 procent. Het gaat om gemiddeld een verlaging van 20 procent.’’ Enkele voorbeelden: handperen conference gaan van 1,84 voor 1,69 per kilo. Broccoli van 1,01 voor 0,79 per 500 gram, komkommer: van 1,02 voor 0,69 per stuk, bloemkool van 2,89 voor 1,89 per stuk, avocado van 1,33 voor 0,99 per stuk, handappelen Elstar van 1,94 voor 1,79 per kilo.
Het is goed gevonden, vindt retailexpert Paul Moers. ,,Maar het is ook een noodzakelijke stap. Plus blijft hangen op een marktaandeel van 6,4 procent en dat is jammer, want het concern verdient meer. Plus heeft een duidelijke positionering met lekker eten. Maar: ze zijn hartstikke duur.’’
Met dit charmeoffensief hoopt Plus meer mensen naar binnen te lokken, vermoedt Moers. ,,Je ziet dat Jumbo vorig jaar de grote winnaar was en Lidl wordt steeds meer een quality discounter waar je verantwoord vlees kunt kopen. Die twee ketens maken het de rest vreselijk lastig.’’
Maak je iets met champignons vandaag? Zo snij je ze slim:
Verder in het nieuws
-
Koken & Eten Het witte goud is er waarschijnlijk lekker vroeg bij
Het traditionele oogstseizoen van witte asperges is van begin april tot en met 24 juni, maar het zou heel goed kunnen dat we al veel eerder aan het witte goud zitten, zeggen sommige telers. -
Deze kleurige broodjes bestaan voor een derde uit groente
Broodjes met bloemkool, spinazie, bieten en paprika. Het is een manier om meer groenten binnen te krijgen. Ze liggen nu in de supermarkt. -
Is er straks nog genoeg chocolade? Alleen als we de boeren beter betalen
Fairtrade verhoogt de minimumprijs die boeren ontvangen voor hun cacaobonen. Volgens de organisatie is deze maatregel hard nodig omdat de meeste cacaoboeren in armoede leven. Daarnaast moet een betere prijs voorkomen dat met name in West-Afrika duizenden boeren stoppen met de cacaoteelt, waardoor de productie van chocolade onder druk komt te staan. -
Restaurantdode blijft raadsel, ook justitie opent onderzoek
Na het Spaanse ministerie van Volksgezondheid opent ook justitie een onderzoek naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Een vrouw van 46 overleed afgelopen zaterdag na een etentje, haar man en zoon werden ziek. De teller van het aantal gevallen van vermoedelijke voedselvergiftiging is opgelopen tot 29. -
Scheveningen krijgt eigen Hard Rock Café
-
Koken & eten Eten met label ‘biologisch’ vinden we lekkerder
Wanneer er een biolabel op voedingsmiddelen zit, vinden we die lekkerder en gezonder. We zijn ook bereid er meer voor te betalen. Dat ontdekten Belgische onderzoekers. -
PREMIUM
Koken & eten ‘Gedachte dat insecten vies zijn, zit ons in de weg’
Tientallen miljoenen euro’s stoppen investeerders in de ontwikkeling van grootschalige insectenkwekerijen. En in de supermarkt kun je ook al heel voorzichtig kiezen voor meelwormen in plaats van rundvlees. ,,Wat nog in de weg zit, is de gedachte dat insecten vies zijn.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Falafelsandwich met tahindressing
Kikkererwten worden steeds populairder, vooral in de vorm van falafel. Vaak worden kant-en-klare falafels gekocht in de supermarkt, maar je kunt falafel ook makkelijk zelf maken en chefs Job en Perry helpen je daar graag mee.