Volledig scherm
© 24Kitchen

Cheesecake met witte chocolade en framboos

24KitchenZondag, en dat betekent tijd om de handen uit de mouwen te steken. De cheesecake in 'New York style' is perfect voor een feest of verjaardag. 

Ingrediënten voor 8 personen:
Koekbodem:
- 30g amandelmeel
- 75g volkoren biscuits
- 40g boter

Roomkaasvulling:
- 1el zure room
- 25ml slagroom
- 300g roomkaas
- 2 eieren
- 100g suiker
- 1tl limoensap
- 1tl limoenrasp
- 1tl vanille-extract
- 300g frambozen
- 100g witte chocolade

Benodigdheden:
- Bakpapier
- 2 springvormen van 10 cm doorsnede
- Rasp
- Ovenschaal met water

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 °C en zet onderin een ovenschaal met water.
- Meng de koekkruim, amandelmeel en boter. Druk aan in de met bakpapier beklede springvormen.
- Roer de roomkaas glad.
- Meng de suiker door de roomkaas.
- Klop met de hand de eieren, room, sour cream, limoensap en -rasp en vanille-extract door de roomkaas.
- Stort op de koekbodem. Bak 50 à 55 minuten op 170 °C.
- Laat helemaal buiten de koelkast afkoelen en zet dan 3 uur in de koelkast.
- Los de taart uit de vorm en garneer met geraspte witte chocolade, frambozen en limoenrasp.

Hoe lekker klinkt dit? Wij zeggen: bakken maar!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.