Volledig scherm

Chickenwings en geroosterde wintergroenten

Voor kippenvleugels mag je veel mensen midden in de nacht wakker maken. Thuis maak je ze doordeweeks makkelijk door in een pan de vleugels met een lik boter bruin te kleuren en ze verder te garen in de oven. Wintergroenten zijn prima in dikke repen te snijden en heet te bakken in een oven. Noem het groentenfriet en de kinderen gaan er vol overgave aan.

Ingrediënten (4 personen):
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl zout
- ½ tl zwarte peper, fijngemalen
- ½ tl gedroogde tijmblaadjes
- 1200 g kippenvleugels
- ½ knolselderij
- 2 winterpenen
- 4 pastinaken
- ½ flespompoen, pitten verwijderd
- 1 el olijfolie + 2 el voor het bakken
- 2 el boter
Zout en versgemalen zwarte peper

Benodigdheden:
- Pan
- Oven
2 ovenschalen

Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
Meng de kruiden en specerijen en bestrooi hier de kippenvleugels rondom mee.
- Schil de diverse wintergroenten en snij deze in repen van 1cm dik en 5 cm lang.
- Hussel hier 1 el olijfolie door en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Verhit op het fornuis twee grote pannen en verdeel hierover de olijfolie en boter.
- Bak de kippenvleugels en groenten ieder in een pan op hoog vuur aan tot er een mooie bruine kleur ontstaat.
- Je kunt er voor kiezen om beiden verder te bakken in de pan tot ze mooi gegaard zijn (bij de kip duurt dit dan circa 30 minuten) of je plaatst het in een ovenschotel in een oven van 200 °C en bakt 20 minuten hands free terwijl je de tafel dekt of snel een huisgemaakte mayonaise in elkaar tikt.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen