Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld

Chipotle honing kip kebabs

Jord Althuizen weet als geen ander hoe je chipotle honing kebabs maakt. Chipotles zijn rode jalapeño pepers die eerst gerookt en gedroogd worden en vervolgens worden vermalen. Deze geurige pepers zijn de absolute ster in dit gerecht en als je van pittig houdt is een theelepel extra een aanrader. De frisse ananassalsa is er om je te redden mocht je te enthousiast begonnen zijn.

Benodigdheden:
4 kebabspiesen
- BBQ ingesteld voor direct grillen of een grillpan
- Kernthermometer

Ingrediënten (4 personen):
Kipmarinade:
- Zest van 2 limoenen, fijngehakt
- Sap van 2 limoenen
- 2 verse jalapeño pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 el fijngehakte koriander
- 3 el honing
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el zout
- 1 ½ tl chipotleflakes of 1 tl chipotlepoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl gemalen komijn
- 3 el zonnebloemolie
- Grove zwarte peper naar smaak
- 800 g kippendijfilets

Bereidingswijze:
Duur: voorbereiding 2 uur (of de dag ervoor), bereiding 30 minuten.
- Start met het maken van de kipmarinade door alle ingrediënten te mengen in een grote kom.
- Snijd vervolgens de kippendijen in blokjes van 3 x 3 x 1,5 cm. Meng de kipblokjes met de marinade en laat minimaal 1 ½ uur marineren of maak dit de dag van te voren en laat ‘s nachts in de koeling marineren.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen en stel de BBQ in op 220 °C. Of verwarm een grillpan voor op middel heet vuur.
- Rijg ondertussen de gemarineerde kipblokjes aan vier grote kebabspiesen.
- Grill de spiesen af totdat de kippendijen een kerntemperatuur hebben van minimaal 75 °C.
- Serveer de spiesen met geroosterde pita’s en een frisse salsa. 

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen. 

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen