Volledig scherm
De wereldberoemde kersttruck is te bewonderen tijdens de ‘Grootste Kerstmarkt van het Oosten’. © Getty Images

Coca Cola-kersttruck komt naar Arnhem

De bekende Coca Cola-vrachtwagen staat op zondag 15 december in Arnhem, tijdens de ‘Grootste Kerstmarkt van het Oosten’. Ook de Kerstman is dan van de partij. Carina Kraaijenbrink van Koningsstraat Arnhem sprong een gat in de lucht toen ze de bevestiging kreeg dat de wagen naar Arnhem komt. ,,Daar heb ik zoveel moeite voor gedaan. Ik ben supertrots dat het is gelukt.” 

De truck staat tijdens de kerstmarkt in de Koningsstraat, naast het stadhuis. Het is door de jarenlange reclames voor veel mensen een bekend kersticoon geworden. Het was dan ook Coca Cola die in 1931 de Kerstman tot leven wekte door middel van een grootschalige reclamecampagne. 

De bijzondere truck is niet onomstreden. Zo zijn gezondheidsorganisaties in Groot-Brittannië in opstand gekomen tegen de wagen. De Engelse overheid roept lokale overheden op om goed na te denken of de kerstkaravaan van de suikerdrank wel past bij de pogingen om vetzucht en tandbederf bij jongeren tegen te gaan.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.