PREMIUM
Culinaire reis door NL: deze Zeeuwse zaligheden zijn absoluut de moeite waard
Koken & EtenNu we onze smaakpapillen niet en masse in warme oorden kunnen verwennen, gaan we op culinaire reis door Nederland. Deze week zijn we met culinair journalist Laura de Grave in Zeeland. De Grave schreef onder meer het Nederland Kookboek en werkt momenteel aan het kookboek Lekker Lokaal.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste? -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
PREMIUMmet video
Nelson (32) uit Wierden is chef-kok bij De Librije: ‘Mijn dochtertje eet thuis liever de pasta pesto van mama’
Na de middelbare school wist Nelson Tanate (32) uit Wierden niet wat hij wilde worden. Hij had een bijbaantje in een restaurant en koos daarom, zonder te diep na te denken, voor de horecaopleiding aan het ROC van Twente in Almelo. Een goede keus? Zonder meer, want jaren later werkt Tanate als chef-kok bij De Librije in Zwolle.Zwolle, Wierden, Borne, Almelo -
PREMIUM3
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht.
-
PREMIUM
Hier werken vrijwilligers aan één doel: 400 monden voeden met biologisch eten
Wat oogsten en eten we deze zomer? We gaan langs bij bijzondere boerderijen, kijken wat er nu van het land komt en vragen een chef hoe we het lekker kunnen bereiden. Deze week rode bieten van de Herenboeren in Boxtel. -
-
-
PREMIUM5
‘Mijn oma maakt de lekkerste...’: Hollandse prak weer populair
Wie gehaktballen, aardappelpuree of stamppot zegt, denkt meteen terug aan grootmoeders keuken. Oma’s maken immers de lekkerste Hollandse kost. En recepten van die ouderwetse prakkies zijn weer enorm populair. -
PREMIUMKoken & eten
Aardbeien, bramen, abrikozen: hier komt ons zomerfruit vandaan
Dat bananen hier niet aan de bomen groeien weten we wel, maar hoe zit het met kersen en ander zomerfruit? Wat eten we lokaal en wat komt van ver?