Daar gaat het culinaire hapje in het plastic bakje: Even slikken voor chef-koks van toprestaurants
Voor elke chef-kok van Zoetermeerse toprestaurants was het even slikken. Hun culinaire gerechten kwamen niet perfect opgemaakt terecht op een bord, maar gaan zo een plastic bakje in. ,,De waardering voor het opmaken van gerechten is nu een stuk groter.”
Precies het leukste gedeelte geven koks nu uit handen: het afwerken van gerechten en het fraai opmaken van het bord. Pizza of sushi wordt kant-en-klaar bij de voordeur afgeleverd, maar culinair gerechten van een van de toprestaurants in de stad vereisen wat extra werk. ,,De mensen moeten het nu thuis zelf afmaken. De waardering voor het opmaken van gerechten is een stuk groter. We krijgen daar veel leuke reacties over binnen. Daar halen wij nu veel energie en positiviteit uit”, zegt Jim van der Meer, die al anderhalf jaar chef-kok is bij Smaak & Vermaak in de Dorpsstraat.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback. -
PREMIUM
Natuur wint het nu van shoppen: ‘Geniet, maar doe dit met respect voor de natuur’
Lekker shoppen voor de kerstdagen is dit weekend niet meer mogelijk. Wat rest is een wandeling of fietstocht in de natuur. Natuurbeheerders, zoals Staatsbosbeheer, het recreatieschap en de boswachters, houden dan ook rekening met extra drukte. Hun dringende oproep: ,,Geniet, maar doe dit met respect voor de natuur.” -
Koken & Eten
Dit zijn vijf overheerlijke aspergegerechten voor Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag is het goed asperges eten. Ze zijn nu zelfs lekkerder dan toen het seizoen begon, omdat de groente beter smaakt na een paar warme dagen. Hier zijn vijf gerechten waarin het witte goud uitstekend tot zijn recht komt. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
PREMIUM
Corona en lockdown een eitje voor Zoetermeerse wereldreizigers: ‘Alsof je in een documentaire zat’
Het reislustige gezin van de Zoetermeerse Joyce Bennis-Wissink zit in quarantaine en dan komt daar óók nog eens de lockdown overheen. Vreemd genoeg voelt het viertal zich daar wel prima bij. Met dank aan een wereldreis die ze maakten. -
Koken & Eten
Met dit trucje van Julius Jaspers maak je je taaie BBQ-vlees lekker zacht
Een goede BBQ’er of grillmaster zorgt voor niet te veel variëteit op het vuur, schrijft barbecue-expert Julius Jaspers in zijn nieuwe boek. Want dan kun je zelf ook genieten van de gezelligheid aan tafel.