De prijs van verse producten is gestegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De prijs van verse producten is gestegen. © Getty Images

Dagelijkse boodschappen tot wel 9 procent duurder geworden

We betalen gemiddeld 3 tot 4 procent meer voor onze boodschappen dan een jaar geleden. Vooral verse producten als vlees(waren), salades en brood zijn aanzienlijk in prijs gestegen, met uitschieters van 9 procent. Ook alcohol, diervoeding en snijbloemen zijn een stuk duurder geworden. 

10 reacties

 • Christiane van der Vis

  9 maanden geleden
  Als arme oudere vrouw ben ik al jaren klant bij de Aldi. Sinds begin dit jaar schrik ik van de hoogte van mijn kassabon als ik bij de kassa sta. Die is namelijk stukken hoger dan begin dit jaar voor vrijwel dezelfde producten. Hun diervoer van Smuldier is zelfs duurder dan bij AH of Jan Linders!
 • A. van Rijnsbergen

  1 jaar geleden
  Opvallend heer Kattestaart. De onjuiste stelling dat de AOW-uitkering al 10 jaar niet is geindexeerd, wordt cijfermatig weerlegd en daar trekt heer Kattestaart blijkbaar de conclusie uit dat dit wijst op 'een dubbel riant inkomen en de opbouw van een welgesteld pensioen'. Kortom, tegenspraak is niet gewenst, ook niet bij aangetoonde flauwekul !
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  @A. van Rijnsbergen: Ik heb van af 1970 gewerkt en belasting en sociale lasten betaald.Een geweldige vrouw getrouwd die er voor koos om niet te werken.Later bleek http://actose.Nu alleenstaande AOW met klein pensioen.ÉÉN AOW mijn vrouw heeft geen patrner AOW is 10 jaar geleden http://afgeschaft.De cijfers die u schets zijn bruto.U heeft zeker een dubbel riant inkomen.En u kunt een wel gesteld pensioen opbouwen.Dat kunnen en konden we niet allemaal.
 • A. van Rijnsbergen

  1 jaar geleden
  @J.C. Kattestaart De AOW uitkering voor alleenstaande was in 2011 Eur 13.116 per jaar, in 2021 is dat Eur 16.061 ( +22.45% ), voor mensen met een partner was dat in 2011 Eur. 9.029 per jaar per persoon, in 2021 is dat Eur. 10.908 ( +20.81%). Hoe 10 jaar niet geindexeerd ?? Alleen vrijwel alle aanvullende pensioenen zijn niet geindexeerd. Howel dat uiteraard verre van prettig is en zonder meer koopkrachtverlies tot gevolg heeft, is dat geen reden om de feiten, zoals zo vaak, bewust te verdraaien.
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Niet zeuren de AOW is al 10 jaar niet geindexeerd.Daardoor lopen AOW ers heel veel geld mis(20%).Maar zolang je werk hebt heeft deze verhoging weinig invloed op het besteedbaar inkomen.