Dankzij deze handige truc kun je een halve avocado langer bewaren
koken & etenStel: je hebt zin in avocado, maar wilt niet de volledige vrucht opeten. Je blijft zitten met een half exemplaar, dat snel bruin wordt. Deze TikTokker heeft daar een handige oplossing voor gevonden.
De gebruikster noemt zichzelf kmag1 op het populaire platform. Haar gouden oplossing: gebruik een beetje water.
In een filmpje vult de Amerikaanse vrouw een plastic potje met een bodempje water. Ze legt de halve avocado (met pit) in het potje, zodat de ‘vruchtkant’ in het water ligt. Ze sluit het plastic doosje af met een deksel, om het vervolgens te bewaren in de koelkast.
De video verzamelde meer dan 80.000 likes. Om te bewijzen dat het echt werkt, maakte de vrouw een vervolgvideo. 24 uur later haalde ze de avocado uit de koelkast en hij zag er nog perfect groen uit. Het enige wat ze nog deed, was de lekkernij droog deppen met een vel keukenpapier. Wij namen de proef op de som en zijn alvast overtuigd: qua kleur, smaak en textuur is de avocadohelft nog zo goed als nieuw.
Nu je weet hoe je je avocado langer goed houdt, maak je er nog veel meer lekkers mee. Probeer bijvoorbeeld eens deze crunchy tosti met avocado en zelfgemaakte ketchup:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
10
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
Carpaccio Club opent binnenkort de deuren op de Grote Markt in Breda
BREDA - Goed nieuws voor liefhebbers van het dungesneden, rauwe vlees. Aan de Grote Markt in Breda opent op 14 augustus een Carpaccio Club. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt. -
PREMIUM
Hoe Bols van de ondergang werd gered: ‘In Nederland kwamen we niet veel verder dan rum-cola’
Het was doorbijten, in coronatijd. De sluiting van de horeca wereldwijd deed de Amsterdamse likeurkampioen Lucas Bols flink pijn. Maar nu kan Bolsredder Huub van Doorne Nederland de cocktailcultuur verder bijbrengen. ,,Ik zag dat Bols verwelkte.’’
-
PREMIUMKoken & Eten
Dit voelt een chef als restaurant Michelinster krijgt: ‘Als de dag waarop je eerste kind wordt geboren’
Het culinaire sterrenbal is weer achter de rug: deze restaurants hebben een Michelinster (of twee) in de wacht gesleept. Drie chefs over het moment dat zij het hoorden. ‘Je stapt nu uit die douche, we gaan champagne drinken.’ -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom we ineens allemaal dit Italiaanse biertje drinken
Je struikelt er bijna over: in de supermarkt, het café en restaurants zie je een Italiaans biertje, met op het etiket een man met een groen hoedje. Het bier klotst in veel glazen en kelen, maar hoe komt het dat zoveel bierdrinkers ineens allemaal vallen voor Birra Moretti? Het is lastig om een nieuw biermerk te introduceren. Tipje van de sluier: met een goede campagne en diepe zakken is veel mogelijk. -
PREMIUMKoken & Weten
Is een opnieuw opgewarmde aardappel gezonder dan eentje die alleen is gekookt?
In Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is een opgewarmde aardappel echt gezonder?