Daphne Deckers kwam vijf kilo aan in coronatijd: ‘Ik houd iets te veel van suiker’
NOUVEAU magazine vraagt diverse Bekende Nederlanders hoe zij Fit & Energiek 2021 ingaan. Daphne Deckers (52): ,,Ik begin aan een tiendaagse Vegan Switch. Marianne Timmer heeft me daartoe overgehaald.”
Delen per e-mail
,,Ik heb een zittend beroep en door de lockdowns heb ik ook nog eens veel meer stilgezeten dan normaal", vertelt Daphne Deckers aan Nouveau. ,,Thuis Lego’en is hartstikke leuk en gezellig, maar ik heb er wel een vierkante kont van gekregen. Ik ben in 2020 vijf kilo aangekomen en kreeg de knopen van mijn broeken niet meer dicht. In het begin van 2021 kreeg ik sterk de behoefte om me weer eens leuk aan te kleden en weer ‘gewoon’ in mijn kleren te passen: het oude normaal. Ik heb het gevoel dat ik uit een winterslaap ben gekomen: al dat huismussen en stilzitten was een tijdlang best knus, maar nu wil ik eigenlijk alleen nog maar losbreken. Ik ben meer cardio en meer krachttraining gaan doen, en wow - wat geeft dat toch een stoot aan positieve energie!”
Krachttraining is goed voor de spiertonus, maar calorieën verbranden doe je met cardio. En dat moet ik dit jaar echt weer aanzwengelen
Hoe ga je met je lichaam om?
,,Op zich leef ik heel gezond: ik rook niet en ik drink niet, en ik doe geen drugs. I’m high on life, zeg ik altijd. Maar ik houd iets teveel van suiker: ik snoep graag en veel. In 2020 heb ik dat een béétje uit de hand laten lopen, want bij het kijken naar al die treurnis programma’s zoals Op1 waarbij het iedere dag over doden, besmettingen en ic-bedden ging, was voor mij de verleiding groot om hele zakken drop, suikerhartjes, Maltesers en andere troep naar binnen te duwen. Maar inmiddels heb ik een suikervrije week gedaan (zo, wat krijg je dáár een detox-hoofdpijn van) en nu ga ik beginnen aan een tiendaagse Vegan Switch. Oud-schaatser Marianne Timmer heeft me daartoe overgehaald - zij kan heel overtuigend zijn, haha! Onze dochter Emma is vegetariër, en doordat zij al een jaar thuis woont (normaliter woont ze in LA; ze gaat binnenkort weer die kant op) heb ik meer vega vlees en -recepten dan ooit tevoren. Erg lekker allemaal.”
Wat doe je om fit te blijven?
,,Twee keer per week staat mijn personal trainer Susanne voor de deur. Tijdens de coronadagen deden we de meeste trainingen buiten. Daarnaast probeer ik zeker drie keer in de week op de crosstrainer te staan; met televisie erboven. Tijdens de lockdown was ik ‘stationair toerist’: dan keek ik op de crosstrainer GoPro-filmpjes van toeristen en bezocht ik op die manier allerlei plekken op de wereld. En ik doe ’s ochtends en ’s avonds 100 buikspieroefeningen; dat zijn 5 setjes van 20, kleine moeite, groot plezier. Krachttraining is goed voor de spiertonus, maar calorieën verbranden doe je met cardio. En dat moet ik dit jaar echt weer aanzwengelen. Er komen niet alleen gelukshormonen vrij, maar nu ik 52 ben is het ook belangrijk om de zaak in beweging te houden.”
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met NOUVEAU.NL
Bekijk hier de video's van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
Gaan we eendenkroos eten? Dit zijn 5 foodtrends die we in 2021 zullen zien
Dit worden de voedseltrends voor 2021 volgens NOUVEAU magazine zocht het uit, samen met Wies Verbeek, gezondheidsredacteur Nouveau én oprichter van Blow. Met een hoofdrol voor eendekroos! -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’ -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Koken & eten
Ook jodenkoeken krijgen een nieuwe naam: 'We hoefden er maar twee letters af te snoepen’
De gele blikken gevuld met de overheerlijke jodenkoeken, wie kent ze niet? Sinds kort hebben de koeken een nieuwe eigenaar, bakkersfamilie Pater. De koeken blijven even lekker, maar krijgen wel een nieuwe naam: Odekoeken.
-
Pascale Naessens daagt je uit: fitter in tien dagen
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site uit om in het nieuwe jaar tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Groei dankzij corona: Domino's breidt flink uit in Nederland
De keten Domino’s Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen om zo in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd. Door de uitbreiding komt er werkgelegenheid voor circa vijfhonderd nieuwe werknemers bij het bedrijf. -
PREMIUM
De hete sauzen van broers Freek en Stan zijn ‘hot’ in heel Europa: ‘We krijgen zelfs dankbetuigingen’
Een misverstand wil Freek Raijmakers (31) graag uit de wereld helpen. Bij hete saus draait het niét alleen om hitte. ,,Smaak is uiteindelijk belangrijker dan pittigheid.” Raijmakers kan het weten: Samen met broer Stan bedient hij vanuit Asten liefhebbers van hete saus in heel Europa op hun wenken. Webshop Heatsupply begon als een gok van twee broers, maar is serious business.