Jordy Lassooij opende zonder echte horecaervaring in april zijn eerste zaak koffiebar/lunchroom Namasté.
Volledig scherm
PREMIUM
Jordy Lassooij opende zonder echte horecaervaring in april zijn eerste zaak koffiebar/lunchroom Namasté. © Frank de Roo

Dappere ondernemers beginnen toch zaak in lockdown: 'Ik werkte al twee jaar aan deze droom’

Je zal in coronatijd maar een horecazaak geopend hebben. Een slechter moment is er niet. Toch? Drie ondernemers vertellen over opstarten, rekenen en kansen pakken in crisistijd.

  1. Dat is zonde: roemruchte brasserie Engels (uit 1884!) door coronacrisis in stilte gesloten
    PREMIUM

    Dat is zonde: roemruchte brasserie Engels (uit 1884!) door coronacri­sis in stilte gesloten

    Brasserie Engels, het bekendste ‘afspreekcafé’ van Rotterdam, is niet meer. De zaak onderin het Groot Handelsgebouw is in alle stilte gesloten. Sterker, het is na de eerste lockdown in maart nooit meer opengegaan. Corona heeft de zaak, die al niet super liep, de das omgedaan. Cateraar Vermaat heeft zich teruggetrokken als exploitant. Jamestown, de pandeigenaar, weet nog niet of Engels ooit terugkeert.
  1. Baas over eigen voedsel: consumenten brengen producten naar schappen
    Play

    Baas over eigen voedsel: consumen­ten brengen producten naar schappen

  2. Maak eens Moksi Meti: hét gerecht uit de Chinees-Surinaamse keuken
    Play

    Maak eens Moksi Meti: hét gerecht uit de Chi­nees-Surinaamse keuken