De beste airfryers op de markt: dit zijn de toppers
Koken & etenHoewel nog veel mensen zweren bij een klassieke friteuse, neemt de populariteit van airfryers of heteluchtfriteuses jaar op jaar toe. De reden is simpel: het is iets gezonder en je huis ruikt beter achteraf. Dit zijn de vier beste van het moment.
Delen per e-mail
Philips pionierde tien jaar geleden met de Airfryer; ze beweren zelfs dat ze er intussen al ongeveer 10 miljoen van verkochten. Andere grote huishoudmerken als Tefal, Inventum en Princess sprongen in op de trend.
Waar letten experts op bij onze selectie van de beste vier? Ten eerste op het volume: als je dan toch frietjes bakt, doe je dat meestal liever meteen voor een grote(re) groep. Verder zijn natuurlijk ook de specifieke functies van tel en keken we ook naar de al dan niet vernieuwende technologie.
Beste budgetmodel: Inventum GF552HL
Voor de meeste Airfryers betaal je tussen de 60 en 200 euro. Deze Inventum GF552HL zit onderaan de prijsklasse, maar is sowieso een zeer degelijk apparaat. Het volume is met 1,6 liter zelfs eerder als kloek te omschrijven: je bakt dus meteen 5 tot 6 porties tegelijk.
Verder heeft het toestel een instelbare timer en gelukkig ook een vaatwasbestendige bak. Veel extraatjes verwacht je natuurlijk beter niet voor deze prijs; zo is er bijvoorbeeld geen lcd-scherm.
Beste prijs-kwaliteit: Tefal Easy Fry Precision EY4018
Wil je een airfryer met een wat betere prijs-kwaliteitsverhouding? Dan land je bij toestellen van circa 100 euro. De Tefal Easy Fry Precision verliest wel wat vermogen en volume in vergelijking met de hierboven beschreven Inventum, maar compenseert dat met ingebouwde technologie die het gebruiksgemak ook echt verhoogt.
Zo heeft de airfryer een geurfilter, die ervoor zorgt dat je keuken niet urenlang nog naar frieten ruikt. De 3D Air Pulse technologie zorgt ervoor dat de hete lucht goed verspreid wordt in de pan, zodat je frieten goed gelijkmatig en knapperig bakken.
Beste upgrade: Philips AirFryer XXL HD9653/90
Bij de pionier in deze productcategorie vinden we meteen ook de beste upgrade. Op Europa’s grootste elektronicabeurs (IFA in Berlijn) stelde Philips pas geleden de Airfryer XXL met ‘Smart Sensing’-technologie voor. Die technologie past automatisch de tijd en de temperatuur van het toestel aan, afhankelijk van het voedsel dat je in de bak legt.
Op die specifieke upgrade moeten we nog even wachten tot de nieuwe toestellen effectief in de winkel arriveren, maar ook de huidige XXL-generatie scoort hoog op vlak van technologie. Zo zorgt de Twin-Turbostar technologie ervoor dat je niet meer hoeft voor te verwarmen.
Onze keuze: Princess 182025 Digital Aerofryer XXL
Onze persoonlijk voorkeur gaat uit naar de Princess Digital Aerofryer XXL: een eenvoudig toestel met acht bakprogramma’s, waarmee je zowel frieten als groenten, vlees of vis bakt. Het volume volstaat voor een doorsnee gezin, het vermogen is met 1500 watt aan de krachtige kant, de bak is uiteraard vaatwasbestendig.
De airfryer is ook veilig, want er zit een ingebouwde beveiliging in tegen oververhitting en een koele wand. Het digitale display met de draaiknop maakt instellen ontzettend gemakkelijk.
Toch lekker de frituurpan aan? Deze gefrituurde kipvleugels met hoisin zijn heerlijk:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Langste fastfooddrive-thru van Europa’ op Vliegveld Twenthe
Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe en de Enschedese stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch slaan de handen ineen en gaan in het weekeinde van 23 en 24 januari de naar eigen zeggen ‘langste fastfooddrive-thru van Europa’ inrichten op de ‘strip’ van de voormalige vliegbasis. Een strook asfalt van een kilometer lang. -
VIDEO / RIJ-IMPRESSIE Eindelijk weer iets te kiezen: de Citroën (ë)C4 is prettig anders
In een wereld die vooral gedomineerd wordt door rationele keuzes, moet je opvallen om een rol van betekenis te spelen. Met de nieuwe C4, die meteen ook als elektrische ëC4 beschikbaar komt, heeft Citroën die ‘kunst van het anders zijn’ weer als vanouds in de vingers. -
Koken & eten Schattige reclame met vegaworst van Unox ontroert: ‘Maar hij is niet te eten’
De nieuwe reclamespot over de vegetarische rookworst van Unox raakt een snaar. Schattig vinden fans, maar er klinkt ook gemor. Want niet iedereen blijkt gecharmeerd van de rookworst zonder vlees. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'.
-
Welke televisie past het best bij jou?
De ene tv-kijker is de andere niet: niet alleen maakt het uit waar de televisie komt te staan, ook wat zich precies op het scherm afspeelt is van belang om de juiste keuze te maken. We bekeken de interessantste tv’s per ‘type’ gebruiker. -
Video Met deze tips maak je je mosselen pas écht lekker
Laura de Grave brengt in de videoserie Lekker Lokaal onze eetcultuur in beeld. In deze aflevering krijgt zij tips over het bereiden van mosselen van een expert. -
PREMIUM
‘Rebelz’ restaurant verzet zich tegen faillissement
Maatschappelijk restaurant Rebelz aan de Rotte, dat deels werd gerund door (ex-)gedetineerde vrouwen, is door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Eigenaar Karin Nijman is het daar niet mee eens en zegt in beroep te gaan. ,,Dit is een fout die moet worden rechtgezet”, zegt ze.