ANP
Volledig scherm
© ANP

De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter

Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. 

91 reacties

 • David Jas

  2 jaar geleden
  Leef volledig mee met de horeca maar helaas is nederland een land van eigenwijsheid tot en met. Als we met zijn allen gewoon even doorzetten en ons aan de regels houden (dat is helaas het probleem, en dat handhaving 3 kleuren in zijn broek schijt om iets te doen) dan kan alles wellicht weer een beetje versoepelen. Het is niet acceptabel nog meer geld te pompen in de horeca, het zou logischer zijn wanneer de verhuurders, leveranciers en andere betalingen zouden opschorten tot de horeca weer opent
 • Franny van Leeuwen-Weeda

  2 jaar geleden
  Hoeveel bewegingen zijn er als men gaat wandelen of gaat winkelen,.Als je een fietstocht gaat maken kun je nergens onderweg naar een toilet of iets gebruiken.Moet iedereen dan maar binnen blijven zitten nu het beter weer gaat worden? Onze gezondheid wordt er niet beter op.Een café is niet alleen om te drinken maar ook goed oor sociale contacten.Het is zo moeilijk uit te leggen dat een horeca bedrijf nog niet open kan.Het is vreselijk dat er zo veel bedrijven het niet zullen redden.
 • Visser

  2 jaar geleden
  Ernst van Goor, wat een rare reactie: ouderen gaan niet uit eten!?? Wij zijn 66 en 67 jaar en reken maar dat onze leeftijdsgenoten dolgraag weer uit eten gaan.!! We kunnen niet wachten!!
 • J Bakker

  2 jaar geleden
  Gelijk hebben de horeca mensen. Verschrikkelijk om je zaak ten onder zien gaan na jaren hard werken en investeren. Parken en stranden liepen over afgelopen weekeind. Druk in de steden waar mensen koffie to go halen en een hapje hier en daar. Wij hebben hier in Woerden een hotel wat een klimaat control heeft, waar je dus veilig met 250 mensen kunt zitten. De regering zou nu echt de horeca perspectief moeten bieden.Ons bedrijf zakt ook weg door gebrek aan werk (wij hebben een wasserij/wasserette).
 • Trudy Basoski

  2 jaar geleden
  Waarom zou je wel minstens 2 uur in een stadion mogen zitten ,en niet in een restaurant. Echt heel tegenstrijdig.
 1. LIVE | Aangepaste versie vaccin Moderna klaar voor klinische proeven, haalbaarheid estafette met Olympische vlam nog onduidelijk
  Play
  Corona

  LIVE | Aangepaste versie vaccin Moderna klaar voor klinische proeven, haalbaar­heid estafette met Olympische vlam nog onduide­lijk

  Minister De Jonge vindt uitspraken van FvD-Kamerlid Van Haga over mogelijke bijwerkingen van coronavaccins ‘gevaarlijk’. ,,Wanneer je mensen in verpleeghuizen vaccineert, overlijden er mensen ná die vaccinatie’’, stelt De Jonge. ,,Maar pas nou op om daar dóór vaccinatie van te maken.’’ Het RIVM meldt vandaag 4420 nieuwe coronabesmettingen en spreekt van een ‘derde golf’, omdat het aantal positieve testen vorige week met 19 procent toenam. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 2. HAK nu ook in verse groenten; concept met roosteren en grillen moet consumentenmarkt veroveren

  HAK nu ook in verse groenten; concept met roosteren en grillen moet consumen­ten­markt veroveren

  Voor het eerst sinds het 70-jarige bestaan betreedt HAK uit Giessen de markt voor verse groenten. De groenten- en peulvruchtenfabrikant, bekend van de glazen potten en stazakken, brengt deze maand verse gegrilde en geroosterde ovengroenten op de markt, onder het label ‘HAK Fresh’. Dit is een mijlpaal voor het bedrijf, dat van plan is om de markt van verse groenten verder te veroveren.