Volledig scherm
© ANP

De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter

Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. 

94 reacties

 • David Jas

  5 dagen geleden
  Leef volledig mee met de horeca maar helaas is nederland een land van eigenwijsheid tot en met. Als we met zijn allen gewoon even doorzetten en ons aan de regels houden (dat is helaas het probleem, en dat handhaving 3 kleuren in zijn broek schijt om iets te doen) dan kan alles wellicht weer een beetje versoepelen. Het is niet acceptabel nog meer geld te pompen in de horeca, het zou logischer zijn wanneer de verhuurders, leveranciers en andere betalingen zouden opschorten tot de horeca weer opent
 • Franny van Leeuwen-Weeda

  5 dagen geleden
  Hoeveel bewegingen zijn er als men gaat wandelen of gaat winkelen,.Als je een fietstocht gaat maken kun je nergens onderweg naar een toilet of iets gebruiken.Moet iedereen dan maar binnen blijven zitten nu het beter weer gaat worden? Onze gezondheid wordt er niet beter op.Een café is niet alleen om te drinken maar ook goed oor sociale contacten.Het is zo moeilijk uit te leggen dat een horeca bedrijf nog niet open kan.Het is vreselijk dat er zo veel bedrijven het niet zullen redden.
 • Visser

  6 dagen geleden
  Ernst van Goor, wat een rare reactie: ouderen gaan niet uit eten!?? Wij zijn 66 en 67 jaar en reken maar dat onze leeftijdsgenoten dolgraag weer uit eten gaan.!! We kunnen niet wachten!!
 • J Bakker

  6 dagen geleden
  Gelijk hebben de horeca mensen. Verschrikkelijk om je zaak ten onder zien gaan na jaren hard werken en investeren. Parken en stranden liepen over afgelopen weekeind. Druk in de steden waar mensen koffie to go halen en een hapje hier en daar. Wij hebben hier in Woerden een hotel wat een klimaat control heeft, waar je dus veilig met 250 mensen kunt zitten. De regering zou nu echt de horeca perspectief moeten bieden.Ons bedrijf zakt ook weg door gebrek aan werk (wij hebben een wasserij/wasserette).
 • Trudy Basoski

  6 dagen geleden
  Waarom zou je wel minstens 2 uur in een stadion mogen zitten ,en niet in een restaurant. Echt heel tegenstrijdig.
 1. Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein
  Play

  Zeventien aanhoudin­gen bij demonstra­tie Museump­lein

 2. Ziyech kan Chelsea niet aan winst helpen tegen United
  Play

  Ziyech kan Chelsea niet aan winst helpen tegen United