PREMIUM
De ideale wijn voor deze doperwtjes? Een knisper-knapperige sauvignon blanc
Koken & EtenMevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: aardappelsalade.
,,Gut, ik besef ineens dat ik nog nooit een recept uit de Groentebijbel in de krant heb gezet’’, biechtte mevrouw Hamersma op, terwijl ze met doperwtjes en aardappels in de weer was. ,,En dat was nota bene de titel die in 2013 het spits afbeet van die hele bijbelserie.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Wilfred kijkt voor zijn werk in afvalemmers: 'Negen van de tien mensen reageren enthousiast’
Koffiedik, aardappelschillen en ja, ook de stinkende resten van je met knoflooksaus doordrenkte bezorgmaaltijd: Goud waard, willen afvalverwerkers van de daken schreeuwen. Toch belandt het in de grijze kliko. En dus in de verbrandingsoven. ,,Mensen denken: ‘vies’, maar ze moeten gaan denken: ‘compost.’” -
PREMIUMKoken & Eten
Wijnrevolutie: na de schroefdop en de doos komt Franse rosé nu uit een blikje
Frankrijk stevent af op een nieuwe wijnrevolutie. Na de schroefdop en de bag-in-box, slechten de Fransen een nieuw taboe: wijn in blik. Wijnboeren in Saint-Tropez verkopen hun rosé nu internationaal in een blikje van 25 centiliter. Er is zelfs een kartonnen ‘rosé-sixpack’ te koop, maar dan met niet zes maar vier blikjes. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
PREMIUMKoken & Eten
Deze frittata van London Loy komt goed tot zijn recht bij een droge witte wijn
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: garnalenfrittata.
-
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
Eén keer per week boodschappen doen om de kosten te drukken? Niet altijd een goed idee
Budgetteren, sparen en rondkomen: dagelijks hoort budgetcoach Carolien Vos van haar klanten hoe moeilijk dat is en waar mensen tegenaan lopen. Ze deelt deze zomer haar beste tips. Vandaag: een supermarkt vol verleidingen. -
PREMIUMKoken & Eten
Deze heerlijke auberginestoof laat zich goed smaken met Franse witte wijnen
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: Armeense stoof.