De ijsjes vliegen de winkel uit: deze variant is het populairst
VideoHet warme weer van de afgelopen tijd heeft gezorgd voor een ware run op ijsjes. De Raketjes vliegen de supermarkt uit, mensen klagen op sociale media over halflege schappen en bij Unilever, dat de bekendste merkijsjes maakt, draaien de fabrieken op volle toeren.
,,Het gaat echt heel hard'', zegt een woordvoerster van de Plus-supermarkten. De winkels hebben de afgelopen tijd al meer bevroren lekkernijen verkocht dan normaal gesproken gedurende het hele zomerseizoen.
Ook bij Albert Heijn loopt het al bijna twee maanden storm. Vooral de waterijsjes zijn niet aan te slepen, vertelt een woordvoerster. Eventuele lege schappen, waarover de afgelopen dagen volop werd getwitterd, zijn volgens de grootste supermarktketen van ons land een incident.
,,We hebben erop geanticipeerd'', aldus de zegsvrouw. ,,Als er ergens een evenement of feestje is, kunnen ijsjes soms op zijn. Maar het is geen structureel probleem.'' Albert Heijn neemt opzettelijk nog geen bijzondere maatregelen: als het weer omslaat, neemt de vraag vaak weer snel af.
Lees door onder de foto.
Alle zeilen bijzetten
Unilever, als bedrijf achter Ola de maker van bekende ijsjes zoals Calippo, beaamt dat. De organisatie hoeft nog geen 'nee' te verkopen aan supermarkten, maar moet wel alle zeilen bijzetten om aan de vraag te voldoen. Het is niet duidelijk of de verkoop harder gaat dan andere jaren, maar de vraag is hoe dan ook enorm.
Het welbekende Raketje is volgens Unilever veruit het populairst. Magnums en Cornetto's worden ook veel verkocht, maar zijn met dit weer minder in trek. ,,Nederlanders hebben nu vooral behoefte aan lichtere, fruitige smaken en minder aan donkere smaken met bijvoorbeeld chocolade'', zegt een woordvoerder. Dat verklaart ook het succes van het Festini-perenijsje van de afgelopen weken.
Sta je voor een leeg schap in de supermarkt en wil je toch een ijsje? Probeer het dan bij een tankstation of in de horeca. Daar worden volgens Unilever momenteel ook veel ijsjes verkocht, maar is de voorraad meestal beter op peil. ,,Supermarkten hebben in de winkel en in het magazijn vaak minder plek voor hele dozen ijsjes, die zijn moeilijker aan te vullen.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet video
Warmtepomp wordt kleiner en minder lelijk
Nederland moet massaal aan de warmtepomp. Maar zo klein zijn ze niet, dus waar laat je zo’n ding? En waarom zien die buitenunits eruit als een koelwagen? Een kijkje op de VSK Installatiebeurs. -
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn. -
PREMIUMvoor jou geproefd
Groentechips: is het een goed alternatief voor een gewoon chippie?
Groentechips lijken gezond. Er zit immers groente in, toch? Maar is dat wel echt zo? En voor welke fiets je nét dat blokje om? We trekken vijf zakken open en laten ons deskundige, driekoppig panel testen op kraak en smaak. -
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin. -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten.
-
PREMIUM
Berlijn, Barcelona en Marokko: zo gaat Femke (49) elk jaar gratis op vakantie
Je moet je huis netjes en schoon achterlaten voordat je vertrekt, maar dan kun je gratis vakantie vieren in het huis van een ander. Femke Breukels uit Utrecht is fanatiek huizenruiler: ,,We hebben al 10.000 euro bespaard.’’ -
Koken & Eten
Geen bier zonder schuim: hoe krijg je de perfecte schuimkraag?
Niets beter dan een mooie schuimkraag op je bier. Alleen gaat het soms mis als je het zelf inschenkt. Hoe zorg je dat je toch een goede laag schuim krijgt? En als het mislukt, helpt het dan om met een mes erin te roeren? De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit. -
koken&eten
Cola zit vol met suiker, maar zijn de light-varianten dan een gezondere keuze?
Van light tot zero en van ‘normale’ cola tot cola’s met smaken als vanille of cherry: de schappen in supermarkten liggen vol met allerlei soorten cola. Maar welke cola kun je het beste drinken als je wilt gaan voor de minst ongezonde optie? En maakt het nog uit of je voor Pepsi, Coca-Cola of gewoon een huismerk kiest?