Volledig scherm
PREMIUM
© VINCENT JANNINK

De keurslager gaat vegetarisch: ‘Definitief afscheid genomen van vleesdivisie’

De hamburger en gehaktbal zijn steeds vaker plantaardig. Reden voor producent van vleesvervangers Vivera om flink te investeren in extra productie.

Luid toeterend komt de heftruck door de deuropening gereden. Een grote partij vegetarische gehaktballetjes staat klaar voor verzending, naast de plantaardige spekreepjes en biefstukken. Verderop rollen  duizenden groenteburgers van de band, terwijl bij andere machines medewerkers met haarnetjes op controleren of de soja- en tarwe-eiwitten, erwten en andere groenten goed zijn verwerkt tot groenteburgers en kipstukjes van plantaardige oorsprong.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.