De niet te stuiten opmars van Nederlandse wijn
De wijnen van Nederlandse bodem lijken in niets meer op het bocht dat in de jaren 70 en 80 uit een fles kwam. Sommelier Max van Bockel koos vijf wijnmakers die een nadere kennismaking meer dan waard zijn.
Delen per e-mail
‘Geweldig, weelderig en sappig’: in zijn nieuwste nummer geeft het vakblad Perswijn de Gris 2018 van Wijnhoeve De Kleine Schorre uit Zeeland vijf sterren. ‘Bloemen met een fijne lengte’, jubelt de recensent. En het is bepaald niet de enige wijn van vaderlandse bodem die de hoogste beoordeling krijgt.
De tijd van blaartrekkend zuur, zoals in de jaren 70 en 80 geschonken, ligt achter ons. Natuurlijk zal een experimenterende hobbyist nog weleens een bedenkelijk glas inschenken, maar de 139 professionele wijngaarden die staan ingeschreven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland maken allemaal volwassen producten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken&Eten
Van 20 glazen wijn per week naar 0: 'Ik slaap beter en ik ben mentaal sterker’
Half januari worden de goede voornemens op het gebied van eten en drinken massaal in de ijskast gezet om vervolgens zoet of vet voedsel te bestellen. Ook de drank komt weer op tafel, zo blijkt uit cijfers van een grote bezorgservice. Ervaringsdeskundige Esther ten Hove vermoedt dat mensen met te veel voornemens tegelijk beginnen. ‘Je lichaam draait op routine.’ -
Nick (57) over zijn energierekening: ‘Ik heb er inmiddels een sport van gemaakt’
Hoeveel geld besteedt u aan energie in huis? Hoe probeert u de kosten in de hand te houden? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Nick de Graaf (57) uit Alphen aan den Rijn. -
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
Na de Chinezen komen nu ook de Vietnamezen: nieuw automerk Vinfast naar Nederland
In navolging van de vele Chinese merken maakt dit jaar ook een Vietnaams automerk zijn debuut in Nederland. Vinfast heet het Vietnamese merk, dat na het Chinese MG, Aiways en (binnenkort) Byton en Xpeng de Nederlandse automarkt zal bestormen. -
Selena Gomez roert weer in de potten voor nieuwe kookserie (en dat loopt bijna fout af)
Selena Gomez (28) haalt haar messen nog eens tevoorschijn voor het tweede seizoen van ‘Selena + Chef’. In de serie op HBO scherpt de Amerikaanse zangeres haar kookkunsten aan met behulp van beroemde gasten. Het eerste seizoen ging in augustus 2020 in première en was een groot succes. Nu is ook het tweede seizoen van start gegaan. Dat loopt niet altijd van een leien dakje...
-
PREMIUMBrabantse snacks
De krokodel uit Breda maakt een comeback, maar dan ambachtelijk
Waarom niemand eerder de twee meest geliefde frituursnacks van het land gekruist heeft, weten Freek Haverman en Jeroen Balkenende uit Breda niet. Wat ze wél weten, is dat het een denderend succes werd toen zij het probeerden. Zelfs Humberto Tan at, in zijn talkshow, een krokodel. -
Koken & eten
Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af. -
PREMIUMKoken & eten
Diëtisten over ondervoede ouderen: ‘Sommigen nemen wel een wijntje om twaalf uur’
Bijna een op de vijf 70-plussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde, maar nu komt corona het nóg erger maken.