De oud-en-nieuwcocktails die je niet mag missen

Oudejaarsavond staat voor de deur en we slaan de flessen champagne alvast in. Toch luiden we het nieuwe jaar niet alleen met champagne in; dit jaar pakken we uit met  jaloersmakende oud-en-nieuwcocktails. 

Kleurrijke champagnecocktail

Volledig scherm
© Delish

Ingrediënten voor 4 cocktails:
- 1/4 kopje gesmolten witte chocolade
- Gekleurde spikkels/versiering
- 750 ml champagne of prosecco
- 1 bak sorbetijs

Bereiding (10 minuten):
- Giet de gesmolten witte chocolade op een klein bord. 
- Giet de gekleurde spikkels/versiering op een ander klein bord.
- Doop de rand van het champagneglas in de witte chocolade en vervolgens in de spikkels/versiering.
- Voeg aan elk glas één tot twee bolletjes sorbetijs toe. 
- Schenk de champagne eroverheen en serveren maar.

Bron: Delish

Koning winter cocktail

Volledig scherm
© The blond cook

Ingrediënten voor 6 cocktails:
- Lichte glucosestroop of honing voor de randen van de glazen
- Kokosnootvlokken voor de randen van de glazen
- 8 kopjes ijsklontjes (afhankelijk van de gewenste consistentie van de cocktail)
- 1 kopje ananassap
- 0,5 kopje Blue Curacao 
- 0,5 kopje wodka of lichte rum
- 0,5 kopje kokosroom

Verder nodig:
- Blender

Bereiding (5 minuten):
- Giet een laagje glucosestroop of honing op een bord en doop de rand van het glas hierin.
- Doop de rand van de glas vervolgens in de kokosnootvlokken.
- Doe het ijs, het ananassap, Blue Curacao, wodka of lichte rum en kokosroom in de blender en mix het geheel totdat het een gewenste consistentie heeft.
- Verdeel de mix over de glazen en serveer direct.

Bron: The Blond Cook

Chocolademartini

Volledig scherm
© Hotel Indigo York

Ingrediënten:
- 25ml Smirnoff (wodka)
- 15 ml Cointreau
- 50 ml chocoladesiroop
- 15 ml citroensap
- sinaasappelschil

Verder nodig:
- Cocktailshaker

Bereiding:
- Laat het martiniglas afkoelen met ijsklontjes terwijl je de cocktail bereidt.
-  Voeg alle drank samen met wat sinaasappelschil toe aan de shaker.
- Voeg vervolgens ijs toe en schud goed.
- Haal het ijs uit het martiniglas.
- Giet de drank in het glas door de zeef.
- Garneer met sinaasappelschil en serveer eventueel met een chocolaatje.

Bron: Hotel Indigo York

Kokos-vanillebellini

Volledig scherm
© How Sweet Eats

Ingrediënten (voor 8 bellini's):
- 1 fles prosecco
- 455 gr kokosnootsap

Voor de randen
- 1/4 kop extra fijne witte suiker
- 2 el kristalsuiker
- 1 vanilleboon

Bereiding:
- Doe de extra fijne witte suiker, kristalsuiker en de vanille in een kom en mix dit met elkaar.
- Smeer de randen van de champagneglazen in met iets zoets wat plakt, zoals glazuur of siroop.
- Verdeel het kokosnootsap over de glazen en vul aan met prosecco. 
- Roer het geheel met een lange lepel.

Klaar, serveren maar!

Bron: How Sweet Eats

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.