De oud-en-nieuwcocktails die je niet mag missen

Oudejaarsavond staat voor de deur en we slaan de flessen champagne alvast in. Toch luiden we het nieuwe jaar niet alleen met champagne in; dit jaar pakken we uit met  jaloersmakende oud-en-nieuwcocktails. 

Kleurrijke champagnecocktail

Volledig scherm
© Delish

Ingrediënten voor 4 cocktails:
- 1/4 kopje gesmolten witte chocolade
- Gekleurde spikkels/versiering
- 750 ml champagne of prosecco
- 1 bak sorbetijs

Bereiding (10 minuten):
- Giet de gesmolten witte chocolade op een klein bord. 
- Giet de gekleurde spikkels/versiering op een ander klein bord.
- Doop de rand van het champagneglas in de witte chocolade en vervolgens in de spikkels/versiering.
- Voeg aan elk glas één tot twee bolletjes sorbetijs toe. 
- Schenk de champagne eroverheen en serveren maar.

Bron: Delish

Koning winter cocktail

Volledig scherm
© The blond cook

Ingrediënten voor 6 cocktails:
- Lichte glucosestroop of honing voor de randen van de glazen
- Kokosnootvlokken voor de randen van de glazen
- 8 kopjes ijsklontjes (afhankelijk van de gewenste consistentie van de cocktail)
- 1 kopje ananassap
- 0,5 kopje Blue Curacao 
- 0,5 kopje wodka of lichte rum
- 0,5 kopje kokosroom

Verder nodig:
- Blender

Bereiding (5 minuten):
- Giet een laagje glucosestroop of honing op een bord en doop de rand van het glas hierin.
- Doop de rand van de glas vervolgens in de kokosnootvlokken.
- Doe het ijs, het ananassap, Blue Curacao, wodka of lichte rum en kokosroom in de blender en mix het geheel totdat het een gewenste consistentie heeft.
- Verdeel de mix over de glazen en serveer direct.

Bron: The Blond Cook

Chocolademartini

Volledig scherm
© Hotel Indigo York

Ingrediënten:
- 25ml Smirnoff (wodka)
- 15 ml Cointreau
- 50 ml chocoladesiroop
- 15 ml citroensap
- sinaasappelschil

Verder nodig:
- Cocktailshaker

Bereiding:
- Laat het martiniglas afkoelen met ijsklontjes terwijl je de cocktail bereidt.
-  Voeg alle drank samen met wat sinaasappelschil toe aan de shaker.
- Voeg vervolgens ijs toe en schud goed.
- Haal het ijs uit het martiniglas.
- Giet de drank in het glas door de zeef.
- Garneer met sinaasappelschil en serveer eventueel met een chocolaatje.

Bron: Hotel Indigo York

Kokos-vanillebellini

Volledig scherm
© How Sweet Eats

Ingrediënten (voor 8 bellini's):
- 1 fles prosecco
- 455 gr kokosnootsap

Voor de randen
- 1/4 kop extra fijne witte suiker
- 2 el kristalsuiker
- 1 vanilleboon

Bereiding:
- Doe de extra fijne witte suiker, kristalsuiker en de vanille in een kom en mix dit met elkaar.
- Smeer de randen van de champagneglazen in met iets zoets wat plakt, zoals glazuur of siroop.
- Verdeel het kokosnootsap over de glazen en vul aan met prosecco. 
- Roer het geheel met een lange lepel.

Klaar, serveren maar!

Bron: How Sweet Eats

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.