Volledig scherm

De vijf lekkerste sandwiches voor de lunch

Rond het middaguur kijken we vaak uit naar de lunch. Op zo'n moment kun je dan ook het beste uitpakken met een koningsmaal. Met deze sandwiches zit je geheid goed.  

Supersandwich met oude kaas en kip

Volledig scherm
© 24Kitchen

Ingrediënten voor 1 persoon:
3 sneetjes volkoren brood
- 0,25 el mosterd
- 0,25 avocado
- 0,25 bakje alfalfa
- 0,25 gerookte kipfilet
- 2 blaadjes kropsla
- 1 plak oude kaas
0,5 el verse pesto

Benodigdheden:
- Grillpan
- Satéprikkers

Bereiding:
- Verwarm de grillpan. Gril de boterhammen om en om tot ze knapperig worden.
- Besmeer een derde van de sneetjes met mosterd.
- Snijd de avocado en kipfilet in plakjes. Beleg de met mosterd besmeerde boterhammen met kaas en sla.
- Dek af met een boterham en beleg deze met kipfilet, alfalfa, avocado en pesto.
- Sluit af met een laatste boterham en verstevig de sandwich met een prikker.

Bron: 24Kitchen

Wald­kornsand­wich met gar­na­len-zee­kraal­sa­la­de

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 4 personen:
½ bakje zeekraal (a 100 g)
- 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)
- 4 el yoghurtmayonaise
- 1 el citroensap
8 sneetjes brood (waldkorn)

Bereiding:
- Zeekraal wassen en in stukjes snijden. In kom garnalen mengen met mayonaise, citroensap en zeekraal.
- Op smaak brengen met zout en peper. Helft van sneetjes brood beleggen met garnalensalade. Afdekken met rest van brood.
- Brood beetje aandrukken en sandwich diagonaal doormidden snijden en eventueel stapeltjes maken. Voor snack brood nogmaals halveren.

Tip: U kunt ook uitgaan van een bakje kant-en-klare garnalensalade en daar de zeekraal en naar smaak wat citroensap door mengen.

Tip: Neem in plaats van zeekraal 30 g rucola in dunne reepjes.

Bron: Allerhande

Zelf mayonaise maken? Julius Jaspers legt uit hoe je dit doet:

Clubsandwich met eiersalade à la Johnny

Volledig scherm
© 24Kitchen

Ingrediënten voor 1 persoon:
Eiersalade:
- 1 ei
- 0,5 el mayonaise
- 0,5 el crème fraîche
- 0,125 g dille
0,125 g prei

Clubsandwich:
- 0,5 teentjes knoflook
- 0,5 el olijfolie
- 0,25 aubergine
- 0,25 courgette
- 3 plakken volkoren brood
- 100 g gerookte zalmfilet
- 2 à 3 blaadjes sla

Benodigdheden:
- Grillpan
- Broodrooster
- Satéprikkers

Bereiding: 
Eiersalade:
Kook de eieren in circa 6 minuten hard. Spoel ze koud en pel ze.
- Hak de eieren fijn en meng met de mayonaise en de crème fraîche.
- Hak de dille fijn en meng door de eieren. Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen en meng door het eiermengsel.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Clubsandwich:
- Verwarm een grillpan voor. Pel en snijd de knoflook en meng met de olijfolie. Snijd de aubergine en courgette met een dunschiller in lange, dunne repen en bestrijk met de knoflookolie. Gril de groente circa 2 minuten om en om. Toast het brood in een broodrooster goudbruin.
Besmeer de toast, op 4 sneetjes na, met de eiersalade. Leg er gegrilde courgette en aubergine op. Verdeel er zalm over en leg er toast op. Verdeel hier eiersalade, courgette, aubergine, zalm en sla over en leg de laatste toast erop. Druk de sandwich goed aan, steek er prikkers in en snijd de sandwich door.

Serveren:
Zet de sandwich op borden.

Tip: Druk de eieren door een draadspaan om ze op een snelle manier te prakken.

Bron: 24Kitchen 

Hoe pel je een gekookt ei het snelst? Nou, zo dus:

Clubs­and­wich kip-krab-avo­ca­do

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 4 personen: 
- 12 sneetjes stevig speltbrood
- 150 g kipfilet naturel (plakjes)
- 1 bakje surimi-krabsalade (200 g)
- 1 eetrijpe avocado (schaal 2 stuks)
- 1 citroen (schoongeboend)
½ bakje bieslook (à 25 g)

Bereiding:
Beleg 8 sneetjes brood met de kipfilet. Verdeel de surimi-krabsalade erover.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel over de surimi-krabsalade.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn en schep om met het rasp en 3 el citroensap. Verdeel over de avocado.
- Leg 2 belegde sneetjes brood op elkaar, dek af met een onbelegd sneetje. Maak zo nog 3 stapels. Druk licht aan en snijd diagonaal door. 

Bron: Allerhande

Nooit meer geknoei met het openmaken van een avocado? Zo houd je het netjes:

Ge­gril­de fo­cac­cia met gei­ten­kaas en ker­vel­sla

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 sjalotjes
- 8 el olijfolie extra vierge
- 2 el citroensap
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 zakje verse kervel (15 g)
- 1 zak jonge bladsla
- 2 focaccia's (afbakbrood)
- 250 g zachte geitenkaas
- 12 zwarte olijven zonder pit

Bereiding:
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Klop de dressing van 6 eetlepels olie, citroensap en zout en peper naar smaak. Meng de sjalotjes door de dressing.
- Verwijder de dikke steeltjes van kervel en hak grof. Meng vervolgens de kervel door de sla.
- Snijd de focaccia's doormidden en bestrijk beide kanten met olie. Verhit de grillpan en bak de focaccia's aan beide kanten krokant. 
- Verbrokkel de geitenkaas over 3 gegrilde helften focaccia.
- Meng de dressing door de sla en garneer de salade af met wat overgebleven geitenkaas. 
- Stapel de belegde lagen focaccia op elkaar en dek af met de laatste broodhelft. Druk voorzichtig aan en snijd de 'clubsandwich' diagonaal twee keer doormidden. Verdeel de sandwichdriehoekjes over vier borden en schep de rest van de salade ernaast. Garneer af met zwarte olijven.

Bron: Allerhande

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.