Volledig scherm
© Do Main Bakery

Dé superfood-trend van 2018: pandan

Weg met de mooie Instagramkiekjes gevuld met sprankelende avocado's en verwelkom de pandan! Is het einde van de immers populaire avocado nu toch echt in zicht? Volgens de Britse tv-kok Nigella Lawson wel: we gaan komend jaar massaal aan de pandan bladeren.

In de Aziatische keuken gebruiken ze de bladeren als smaakmaker. De zoete vanille-achtige smaak is namelijk makkelijk in desserts en andere baksels te verwerken. "Ik denk dat het de nieuwe matcha zal zijn," sprak Nigella onlangs uit. "Ik kan het verkeerd hebben maar we lijken er interesse in te hebben." Zo merkt de Britse op dat steeds meer mensen in Amerika de keuken induiken met het groene blad.

Daarnaast weten we dat het tegenwoordig belangrijk is om een fotogeniek gerecht op tafel te toveren, en laat pandan daar nu toevallig erg geschikt voor zijn.

Volledig scherm
© Duo Eaters Instagram
Volledig scherm
© Jhannosset Instagram
Volledig scherm
© Christalledo Instagram

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen