PREMIUM
Dennis (42) maakte kookboek voor thuiskok Thijmen (13) die net als hij slechtziend is
Koken & EtenWat doe je als je van koken houdt, maar zelf niets kunt zien? Dan ben je op zoek naar een kookboek in braille. Zo kwam opa Klaas voor zijn kleinzoon Thijmen uit bij de bijna blinde Dennis ten Boske uit. Hij ontwierp een paar boeken met recepten in braille en gedrukte tekst.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM6
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
PREMIUMKoken & Eten
Consumenten hamsteren olie: waarom supermarkten beter zwijgen over deze ‘oliecrisis’
Door de oorlog in Oekraïne dreigt er een tekort aan plantaardige olie, waardoor we massaal flessen zonnebloemolie inslaan. Nu de schappen leeg raken moeten we op zoek naar alternatieven. Moeten we ons zorgen maken om andere oliesoorten die wellicht ook bijna op zijn? -
PREMIUM22
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
PREMIUMKoken & Eten
Experts over zelf brood bakken: koop in elk geval geen broodmix
Nu brood in prijs stijgt, vliegt niet alleen bloem de winkels uit. Ook de broodbakmachine is bij veel mensen weer in trek. Maar als het brood niet lekker uitpakt, kan je enthousiasme als beginnende thuisbakker snel afnemen. Broodbakexperts Nico Lespoix en Eva De Voeght geven tips én een basisrecept. -
PREMIUM23
Schrikken in de lunchroom: Bernadet hoort ‘raar geluid’ bij het eten van haar wrap
Het klinkt smakelijk: een gevulde wrap met gebakken groenten en pittig gekruid runderstoofvlees. Bernadet Vroon (33), verslaggever bij deze krant, ging er dan ook eens goed voor zitten toen het gerecht vanmiddag werd geserveerd in Elburg. Maar na een paar happen vond ze een verrassing op haar bord: ,,Wat is dit?”Elburg
-
PREMIUMMet video2
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
-
-
-
PREMIUM
Van gamba tot grietbana soep: dit zijn de favoriete recepten uit de vrouwengevangenis
Wat kan er wél? Dat is de vraag die in de gevangenis in Nieuwersluis werd gesteld tijdens de coronapandemie, toen ook de regels voor bezoek flink werden beperkt. Het antwoord? Een kookboek met recepten van de vrouwen die achter de tralies verblijven. Dat boek is nu uitgekomen. ,,De vrouwen vertellen trots dat hún naam in een boek terecht is gekomen.”Nieuwersluis -
PREMIUM
Boter, olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? Voedingsexpert scheidt feit van fabel
De een gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere kiest voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven in gaan. Het aanbod aan vetstoffen is groot. Welke vetstoffen kies je best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt uit. ,,Beperk de plantaardige boter.”