Volledig scherm
Restaurant Divino in Hapert kreeg het stempel Bib Gourmand. © Jean Pierre Reijnen

Deze 17 restaurants hebben Bib Gourmand gekregen van Michelin

Nederland telt 133 restaurants met het stempel Bib Gourmand. Deze aanduiding van Michelin betekent dat de prijs-kwaliteitverhouding heel goed is. In totaal kregen 17 nieuwe restaurants een Bib Gourmand en 15 verloren die status.

Dat blijkt bij de presentatie van de gids Michelin Gids Bib Gourmand Benelux 2020. Het is de twaalfde editie van de gids. Volgens Michelin Gidsen is een duidelijke trend aan te wijzen: groenten en lokale producten. In De Restaurantkrant zegt hij dat die aspecten steeds belangrijker worden. ,,Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit. Tel daar de vele internationale invloeden bij, en u krijgt een opwindende selectie nieuwe Bib Gourmands.”

Het restaurant moet betaalbaar zijn. Beter gezegd: het moet een driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro aanbieden. Deze restaurants kwamen erbij:
1 DOYY in Eindhoven
2 DiVino in Hapert
3 La Fleurie in Oirschot
4 The Green Rose in Arnhem
5 Bistro de Olliemölle in Borculo
6 Raedthuys in Doetinchem
7 Boompjes in Overloon
8 Coperto Restobar in Zwolle
9 ‘t Parkje in Bergen
10 Publique in Den Haag
11 Restaurant n in Den Haag
12 Suzie en Van Aken in Oegstgeest
13 Plantage 87 in Oude Wetering
14 Klaas in Uitgeest
15 Gaar in Meerssen 
16 De Beejekurf in Venray
17 Jean & Marie in Amsterdam

Dit zijn alle restaurants met een Bib:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.