Deze 17 restaurants hebben Bib Gourmand gekregen van Michelin
Nederland telt 133 restaurants met het stempel Bib Gourmand. Deze aanduiding van Michelin betekent dat de prijs-kwaliteitverhouding heel goed is. In totaal kregen 17 nieuwe restaurants een Bib Gourmand en 15 verloren die status.
Dat blijkt bij de presentatie van de gids Michelin Gids Bib Gourmand Benelux 2020. Het is de twaalfde editie van de gids. Volgens Michelin Gidsen is een duidelijke trend aan te wijzen: groenten en lokale producten. In De Restaurantkrant zegt hij dat die aspecten steeds belangrijker worden. ,,Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit. Tel daar de vele internationale invloeden bij, en u krijgt een opwindende selectie nieuwe Bib Gourmands.”
Het restaurant moet betaalbaar zijn. Beter gezegd: het moet een driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro aanbieden. Deze restaurants kwamen erbij:
1 DOYY in Eindhoven
2 DiVino in Hapert
3 La Fleurie in Oirschot
4 The Green Rose in Arnhem
5 Bistro de Olliemölle in Borculo
6 Raedthuys in Doetinchem
7 Boompjes in Overloon
8 Coperto Restobar in Zwolle
9 ‘t Parkje in Bergen
10 Publique in Den Haag
11 Restaurant n in Den Haag
12 Suzie en Van Aken in Oegstgeest
13 Plantage 87 in Oude Wetering
14 Klaas in Uitgeest
15 Gaar in Meerssen
16 De Beejekurf in Venray
17 Jean & Marie in Amsterdam
Dit zijn alle restaurants met een Bib:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
22
Van restaurants die schijfje citroen in rekening brengen tot gratis kan water: laat je niet verrassen op vakantie
‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘IVA no incluido’: als je op vakantie bent kunnen deze zinnetjes je flink in verwarring brengen. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Pas op voor deze instinkers. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
Muizen gespot in bekend Vlaams spareribrestaurant
Een voorbijganger spotte eerder deze week muizen in een populair spareribrestaurant in Brussel. Het is niet de eerste keer dat het restaurant in het nieuws komt door hygiëneproblemen.
-
Vraag het ons
Deze groenten kunnen je darmen in de war brengen
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert voedingsdeskundige Karine Hoenderdos de vraag: kunnen groenten je darmen irriteren? -
Ober blundert op rekening: ‘Voor het gezin met het afschrikwekkende kind’
Een jonge moeder is niet te spreken over een weinig subtiele opmerking die ze terugvond op de rekening na een bezoek aan haar favoriete café in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. De boodschap op de kassabon was allerminst complimenteus. -
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier.