Volledig scherm
© Shutterstock

Deze airline serveert kaasfondue in de lucht

Dol op kaasfondue? Er is nu een luchtvaartmaatschappij waar je je favoriete gerecht kunt bestellen. Niet alleen voor mensen met veel poen: gewoon in economyclass.

Het is weer iets anders dan een zakje noten of pretzels. Een Zwitserse luchtvaartmaatschappij is begonnen met het uitserveren van kaasfondue gedurende de vluchten. 

Naast andere traditionele gerechten zoals verse melkbroodjes, chocoladetaartjes en warme chocolademelk is Swiss International Air Lines ook met kaasfondue begonnen. De fondue wordt gemaakt volgens het klassieke recept, belooft de maatschappij.

Speciaal voor het winterseizoen heeft de maatschappij een ‘saveursmenu’. Volgens de airline is de kaasfondue gemaakt met de kaas Vacherin Frigourgeois en Gruyère. Je krijgt er brood bij om te dippen. Wie zin heeft zichzelf echt te verwennen, kan er ook nog een bordje mooie vleeswaren bij bestellen.  

De fondue - die omgerekend zo'n 15 euro kost - is verkrijgbaar op vluchten vanaf Genève naar Malaga, Athene, Stockholm, Moscou, Gotenburg, Hurghada, Lissabon, Sint Petersburg en Marrakesh. 

Reizigers zijn vaak ontevreden over de maaltijden die ze aan boord krijgen. Website Zoover deed vier jaar geleden een enquête en ontdekte dat 65 procent van de reizigers niet blij was met was ze voorgeschoteld kregen. We willen tapas en bitterballen en geen pasta. Vier op de tien reizigers vonden het eten niet zo lekker en een kwart noemt het eten zelfs 'vreselijk'. 

Opvallend was dat de Polen en de Zwitsers (!) het meest tevreden waren over het vliegtuigeten. De Nederlanders stonden op de derde plaats. Veel kritischer waren de Duitsers, de Spanjaarden en de Belgen. 

Zin gekregen in fondue? Je kunt kaasfondue ook maken met Hollandse kazen: