Volledig scherm
PREMIUM
Joop van Meijel © Boaz Timmermans

Deze bakker maakt al vijf jaar lang de allerlekkerste Zeeuwse bolussen

Bakkerij Van Meijel uit Clinge mag zich ook komend jaar de beste bolusbakker van Zeeland noemen. De bakker won voor het vijfde achtereenvolgende jaar de Zeeuwse Bolustrofee. 'Ik ontbijt elk dag met een bolus.'

De bolussen werden dit jaar geproefd in het dorpshuis in Rilland. De proevers: vakmensen en gewone consumenten. Herman Clement, bijvoorbeeld. ,,Donker, plakkerig en niet te droog, dat is mijn favoriete bolus. En lekker groot natuurlijk. Ik wil waar voor mijn geld.'' Samen met vier andere liefhebbers van de Zeeuwse lekkernij vormde hij het consumentenpanel.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.