Deze cocktails zijn hemels voor iedere koffie-verslaafde
Weekend! En dat betekent dat we kunnen genieten van de lekkerste drankjes en cocktails. Kun je in het weekend geen afscheid nemen van je geliefde kopje koffie? Dan zijn deze cocktails met koffie iets voor jou.
Espresso martini
Ingrediënten voor vier persoon:
- 4el suiker
- 4el water
- 100ml sterke koffie of espresso
- 100ml jenever
- 60ml Kahlúa koffielikeur (Gall & Gall)
- 24 ijsblokjes
Benodigdheden:
- Jam- of weckpotje met deksel
- Martiniglas
- Bolzeef
Bereiding:
- Doe de suiker met het water in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Schenk het suikerwater met de koffie, jenever, Kahlúa en per persoon 5 ijsblokjes in het potje of in een cocktailshaker.
- Sluit en schud 20 sec. Draai met het laatste ijsblokje rondjes in het martiniglas, zodat dit koud wordt. Schenk de espresso martini door een bolzeef, dus zonder de ijsblokjes, in het glas.
Tip: Maak je dit drankje voor meerdere personen? Gebruik dan een grotere af te sluiten pot of een cocktailshaker.
Serveren:
- Garneer de cocktail eventueel met enkele koffiebonen.
Bron: Allerhande
Tiramisu martini
Ingrediënten voor twee personen:
- 45ml Kahlua (een half shot glaasje).
- 45ml Rum Chata
- 45ml chocolade likeur
- 45ml volle slagroom
- Slagroom, chocolade, cacao en lange vingers als decoratie
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijs.
- Shaken tot alles goed door elkaar is gemengd.
- Doe het mengsel in twee martini glazen.
- Maak het af met slagroom, chocolade, cacao en lange vingers naar keuze.
Bron: The Cookie Rookie
Moccatini
Ingrediënten voor één persoon:
- Kahlua (of Tia Maria) (1 deel)
- Vodka (1 deel)
- Koffie (0,5 deel)
- Koffiemelk (0,5 deel)
Bereiding:
- Begin met het zetten van een kopje koffie met melk. Laat dit afkoelen. Hiervan gebruik je 1 deel.
- Voeg daarna 1 deel kahlua en 1 deel vodka toe in een shaker met ijs.
- Shaken tot je een ijslaagje van condensvorming op je shaker krijgt. Uitschenken in een gekoeld martini glas.
- Opdienen met een klein koekje.
Bron: Cocktailicious
Koffiecocktail met kokosmelk
Ingrediënten voor vier personen:
- 4 porties ijs (gecrushed)
- 100ml espresso (afgekoeld)
- 120ml Malibu (kokoslikeur)
- 200ml kokosmelk
Benodigdheden:
- 4 whiskyglazen
- Staafmixer
Bereiding:
- Verdeel een laag crushed ijs over elk glas.
- Doe de afgekoelde espresso, de Malibu en de kokosmelk in een hoge beker.
- Meng met een staafmixer. Verdeel over de glazen en serveer direct.
Tip: In plaats van Malibu kun je ook Hooghoudt Coconut gebruiken.
Bron: Allerhande
Cappuccino Martini
Ingrediënten voor één persoon:
- Kahlua (of Tia Maria) (1 deel)
- Vodka (1 deel)
- Espresso (1 deel)
- Melkschuim (3 el)
1 deel = 30 ml
Bereiding:
- De Cappuccino Martini maak je dus als een Espresso Martini. Begin met het zetten van een kopje espresso. Laat dit afkoelen.
- Hiervan gebruik je 1 deel. Voeg daarna 1 deel kahlua en 1 deel vodka toe in een shaker met ijs. S
- haken tot je een ijslaagje van condens op je shaker krijgt. Uitschenken in een gekoeld martini glas. Hierna maak je een kraagje van melkschuim. Gebruik hiervoor ca 3 eetlepels.
Serveren:
- Maak je eigen creatie met de melkschuim. Dit doe je door eerst melkschuim door het eerst een beetje te verwarmen en op te kloppen. Snij een figuur in een papiertje. Leg dit op je cocktailglas en strooi poeder met een zeefje in het figuurtje.
Bron: Cocktailicious
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ontbijt met ei? Deze vijf varianten moet je proberen
Zondagochtend, dat betekent tijd voor een uitgebreid ontbijtje. Niets lekkerder dan je dag ontspannen te beginnen met een goed bereid ei. Hier een aantal recepten om je op weg te helpen. -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Zo kom je van een koffie-adem af
Koffie: we kunnen niet zonder. Nederland is kampioen koffie drinken. De meesten van ons beginnen dan ook iedere dag met een kopje zwart goud, waarna we op werk rustig doordrinken. Één nadeel: voor een frisse adem hoef je het niet te doen. Zoek niet langer: wij hebben de tip om van deze koffie-adem af te komen. -
PREMIUM
De hete en droge zomer is goed nieuws voor wijnliefhebbers: Utrecht heeft straks échte stadswijn
Het warme, droge weer als gevolg van de klimaatverandering mag dan alle reden tot zorg geven, hier en daar vergroot het ook de kansen. Op het spoedig bottelen, bijvoorbeeld, van een lekkere Utrechtse stadswijn. Eentje die met een beetje geluk volgend jaar op de terrassen kan worden geschonken. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat.
-
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden. -
PREMIUMKoken & Eten
Radioman én cocktailliefhebber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderijtje van vloeistoffen’
Hij is absoluut géén pro in het maken van cocktails, benadrukt hij, maar slechts een ‘hobbyshaker’. Eentje die ijsblokjes gewoon met z’n hand pakt in plaats van met een ijsblokjestang, maar wél eigenaar is van een ‘jigger’ (een maatbekertje) en een cocktailbijbel. Drie cocktailrecepten voor de zomer van radiopresentator Jurgen van den Berg uit Utrecht. -
22
Van restaurants die schijfje citroen in rekening brengen tot gratis kan water: laat je niet verrassen op vakantie
‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘IVA no incluido’: als je op vakantie bent kunnen deze zinnetjes je flink in verwarring brengen. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Pas op voor deze instinkers.