Volledig scherm

Deze eenpansgerechten zijn binnen 30 minuten klaar

Heb je geen zin om uitgebreid te koken of een hekel aan de afwas? Dan zijn deze gerechten perfect voor jou. Ze staan binnen een handomdraai op tafel en zijn geschikt voor iedere gelegenheid. 

Een­pans­ge­recht met lin­zen, cour­get­te, to­maat en kriel­tjes

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 el traditionele olijfolie
- 450 g krieltjes
- 1 courgette
- 1 tl harissa
- 1 el ras el hanout kruiden
- 800 g linzen in pot
- 380 g trostomaten
- 80 g gedroogde abrikozen zonder pit
- 10 g verse platte peterselie

Bereiding: 
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 minuten. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 minuten mee.
- Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.

Bron: Allerhande

Sweet chili garnalen noodles in 15 minuten

Volledig scherm
© Salt & Lavender

Ingrediënten voor 2 personen:
-
500 g garnalen, gepeld en gewassen
- 2 courgettes, geraspt
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 6 el sweet chilisaus
- Het sap van een halve limoen
- 1 el gesneden koriander
- Zout en peper voor de smaak
- Sesamzaad als decoratie

Bereiding:
-
Rasp de courgettes.
- Voeg wat olie toe aan een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak 2 minuten.
- Voeg de knoflook, zoete chilisaus, limoensap en koriander toe. Kook nog ongeveer 3 minuten tot de garnalen gaar zijn.
- Voeg de courgette noedels toe en roer totdat ze gaar en opgewarmd zijn. Breng op smaak met zout en peper naar smaak en garneer met sesamzaadjes. 

Bron: Salt & Lavender

Makkelijke cashew kip

Volledig scherm
© Keto Connect

Ingrediënten voor 3 personen:
- 3 stukken kipfilet
- 2 el olie voor het bakken van de kip
- 40 g cashewnoten
- 1/2 groene paprika
- 1/2 tl gember
- 1 el witte wijnazijn
- 1 1/2 el sojasaus
- 1 teen knoflook
- 1 el sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el lente-ui
- 1/4 ui
- Zout en peper

Bereiding:
- Verwarm een ​​pan op laag vuur en rooster de cashewnoten gedurende 8 minuten tot ze lichtbruin beginnen te worden. Haal de noten uit de pan en leg deze apart. 
- Snijd de kip, ui en paprika in stukjes.
- Verhit een pan met olie op hoog vuur.  Als de olie op temperatuur is, voeg dan de kippendijen toe en bak deze ongeveer 5 minuten.
- Zodra de kip volledig is gebakken voeg je de paprika, uien, knoflook, en kruiden (gember, zout, peper) toe. Laat 2-3 minuten op hoog vuur bakken.
- Voeg sojasaus, witte wijnazijn en cashewnoten toe. Kook op hoog vuur en laat de vloeistof naar beneden zakken totdat het een plakkerige substantie is. Er mag geen overtollige vloeistof in de pan zitten na het koken.
- Serveer in een kom, besprenkel met sesamzaad en sesamolie. 

Bron: Keto Connect

Een­pans­ge­recht met spruit­jes

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 4 personen:
500 g geschoonde spruitjes
- 3 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden uien
- 250 g hamblokjes
- 600 g bakaardappeltjes
- 1½ el Hollandse kruiden voor groenten
- 250 ml kookzuivel
- 1 el grofgemalen Zaanse mosterd

Bereiding:
Halveer de spruitjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg de hamblokjes, spruitjes, aardappeltjes en Hollandse kruiden toe en roerbak 7 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kookzuivel en de mosterd toe en laat 5 minuten stoven met een deksel op de wok.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

Bron: Allerhande

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.