Volledig scherm
© Shutterstock

Deze Europeanen eten meeste fruit en groente (het zijn niet de Nederlanders!)

Koken & etenBijna zestig procent van de Nederlanders eet elke dag fruit en groente. Ons land ligt daarmee iets onder het EU-gemiddelde van 64 procent in 2017, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

Italianen voeren de fruitlijst aan met 85 procent, gevolgd door Portugezen. Letten (35 procent), Bulgaren en Litouwers (beide 37 procent) staan onderaan.

Belgen en Ieren blijken echte groenteliefhebbers: 84 procent van de bevolking krijgt dagelijks minstens een keer groente op zijn bord. Slechts bij drie op de tien Hongaren is dat het geval. Ook bij Roemenen, Letten, Litouwers en Bulgaren blijkt minder dan de helft van de bevolking dagelijks groente te consumeren.

Gemiddeld eet ruim een kwart van de Europese bevolking minstens twee keer per dag fruit. Groente staat bij 23 procent ten minste twee keer per dag op het menu.

Wanneer komt groente en fruit uit de printer?  Professor Mark Post geeft het antwoord in deze video:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.