Deze gezonde appeltaart van de Healthy Sisters is perfect voor de donkere dagen
Koken&EtenHealthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je een heerlijke healthy appeltaart maakt.
Delen per e-mail
Najima en Rachida zijn populaire foodbloggers. Op Instagram volgen meer dan 66.000 fans hun dagelijks leven én ze bekijken natuurlijk de gerechten die het tweetal maakt. De avonden worden langer en de feestdagen komen er weer aan. Of je nu kerst viert of niet, een gezonde appeltaart zorgt volgens de Healthy Sisters voor een mooie balans.
In de video over hun healthy appeltaart begint Najima met het mixen van honing, appel, kaneel en rozijnen. ,,Ik moet jullie bekennen dat ik eigenlijk geen rozijnen lust”, zegt ze met een lach terwijl ze de rozijnen bij de appel voegt.
Terwijl Najima de taart maakt, wijst Rachida op de dadels die door het beslag gaan: ,,Dadels zijn een goede vervanger voor suiker natuurlijk, en het maakt het deeg van de taart lekker zoet.” Na ongeveer dertig minuten is de taart klaar. ,,Maar houd hem tussentijds in de gaten”, adviseert Rachida.
Recept healthy appeltaart
Ingrediënten
- 3 appels
- Handje rozijnen
- 3 tl kaneel
- 2 el honing
- 300 gr volkoren speltmeel
- 1 el bakpoeder
- 2 eieren
- 3 dadels
- 250 ml amandelmelk
- 2 el kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de appels in blokjes en voeg twee derde van de honing, kaneel en rozijnen toe. Vervolgens meng je het door elkaar. Dit zet je even apart.
- Daarna meng je het speltmeel en het bakpoeder in een kom en voeg je de vloeibare kokosolie, een derde van de honing, amandelmelk, eieren en dadels (in klein gesneden stukjes) toe. Dit meng je tot een fijn beslag. Vervolgens doe je de reeds gemengde appelstukjes erbij.
- Giet het geheel in een bakvorm en werk het af met schijfjes appel. Zet de bakvorm in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
Serveertip: Serveer het met geroosterde noten naar keuze.
Bon Appétit, eet smakelijk oftewel besaha!
Meer video’s bekijken over Koken&Eten? Je vindt ze hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. -
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Video Deze heerlijke Surinaamse taart mag op geen enkel feestje ontbreken
Tv-koks Job en Perry schitteren vanaf vandaag in een nieuwe videoserie op deze site. De koks spreken voor SuriFood met Surinaamse koks over hun allerlekkerste gerechten. Vandaag: bojo. -
PREMIUM
Stiekem toch een dagje naar kantoor: ‘Ik verkoop beter als ik je echt aan kan kijken’
Werk thuis, zegt Rutte. Maar doen we dat ook? In de avondschemer is het eenvoudig koppen tellen achter de verlichte kantoorramen. Sommigen werken op locatie uit noodzaak, anderen omdat ze er mentaal naar snakken om even het huis uit te zijn. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.”
-
Video Zo maak je de heerlijke dorade in de oven van de Healthy Sisters
Healthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je een heerlijk gemarineerde dorade uit de oven klaarmaakt. -
Duizend mensen reageren op dit rijtjeshuis in Ooij
Duizend huishoudens willen hier wonen, in deze tussenwoning aan de Dr. Kochlaan in Ooij, bij Nijmegen. Het betreft een sociale huurwoning van woningcorporatie Oosterpoort met drie slaapkamers en een kale huur van 633 euro per maand. -
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt.