PREMIUM
Deze krabben staan bekend als lekkernij maar toch kun je ze beter niet vangen en opeten
Voor de zoveelste keer hield de politie dit weekend een illegale wolhandkrabvisser langs de waterkant in Maassluis aan. De beestjes zijn voor met name Chinezen een delicatesse, maar zitten in de meeste Nederlandse wateren vol met giftige stoffen.
Hoe chef-kok Harmen Ligthart van restaurant De Hinde uit Hindeloopen (Friesland) de smaak van wolhandkrab zou omschrijven? ,,Tja, dat is moeilijk in woorden te vangen. Maar ze hebben het zoete dat schaaldieren vaak hebben: een echte ‘schaaldierensmaak’.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Winterse kost op zomerdag tijdens WK Snert- en Stamppotkoken: ‘Ik wil graag laatste worden’
De keuken van het Alfacollege in Groningen is voor één dag veranderd in een strijdtoneel. Al weken lang proberen de deelnemers hun recept te perfectioneren om tijdens het WK Snert- en Stamppotkoken de eerste prijs binnen te halen. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Hagenaar (37) betrapt met dertig giftige krabben in emmer
Een man (37) uit Den Haag is zaterdagavond door de politie betrapt tijdens het vangen van giftige wolhandkrabben bij het Scheur in Maassluis. Hij droeg een emmer met daarin dertig levende dieren. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo (on)gezond is pasta echt voor je: 'Het hangt ervanaf hoe en hoeveel je ervan eet’
Wie spaghetti kookt, kan kiezen voor witte of volkoren pasta. Maar tegenwoordig heb je ook glutenvrije, spelt of pasta van peulvruchten. Welke variant is gezonder?
-
PREMIUM
Alles over picknicken en buiten eten
Als kind nuttigde hij zijn ‘cowboy-eten’ op het platje achter het huis, nu trekt meneer Hamersma de vrije natuur in voor de perfecte picknickplek. Met de meeneemmaaltijden van mevrouw. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet?