Volledig scherm

Deze latte art trends mag je niet missen

Deze vorm van koffie maken heet niet voor niets kunst. De video's waarin je ziet hoe cappuccino's worden omgetoverd tot kleine schilderijen zijn bijna hypnotiserend. De barista's blijven ons verrassen met nieuwe technieken en dat is maar goed ook, want we krijgen hier geen genoeg van. Herken jij je hierin? Ga dan goed zitten voor de volgende trends.

3D latte art
Ga er vooral niet vanuit dat je cappuccino nog warm is na deze bewerking, maar dit ziet er wel uit als een waar kunstwerk. De 3D latte art wordt met melkschuim opgebouwd en afgemaakt met chocolade. We zien deze trend uit Japan steeds vaker op Instagram voorbij komen en wij begrijpen wel waarom.

Designer latte art
Wie had gedacht dat mode en koffie een goede combinatie zou zijn? De Instagrampagina Designer lattes leeft zich hier volledig op uit. Of het nu een logo, schoen of zelfs complete tassen betreft, het kan allemaal.

Regenboog latte art
Een beetje kleur in het leven kan geen kwaad. Met deze regenboog lattes begin je de dag goed. Een barrista in Las Vegas is hiermee begonnen. Bekijk hieronder hoe hij zijn koffies omtovert tot een sprookje.

Glitter latte art
Op verschillende plekken ter wereld duiken de glitter lattes op. Je kunt onder andere in Mumbai, India een glamour kopje bestellen, maar ook in Lichfield, Engeland is dit opgepikt. De glitters zijn niet schadelijk en kun je volgens de makers gewoon opdrinken. Ze zouden de koffie zelfs een romigere smaak geven.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen