Deze Nederlandse limoncello is beter dan die van Italianen
De in 2016 begonnen limoncellomakers Peter Romeijnders en Rutger Wolters uit Zutphen en Epse gooien hoge ogen met hun likeur bij internationale wedstrijden. Maar de echte uitdaging is het aan de man brengen van hun drank. ,,We horen te vaak: waarom moet ik nóg een limoncello in mijn assortiment opnemen?’’ Ze onderzoeken nu het maken van fruitlikeuren die nog onbekend zijn.
Romeijnders en Wolters wrijven de slaap nog net niet uit hun ogen. ,,We hebben afgelopen weekend weer stevige avonden in de horeca gedraaid’’, zegt Wolters. Maar de mannen achter Limone d’Oro praten graag op hun vrije dag over hun product. ,,Zo gaat het altijd tijdens de drukke periode’’, weet Romeijnders. ,,Dan kom je om middernacht thuis en ga je toch citroenen schillen.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Ron (70) werkt nog dagelijks aan zijn iconische Punselie-koekjes
Hij ziet het ereburgerschap van Gouda als een beloning voor zijn promotie van de stad. De koekjes van Ron Punselie genieten wereldfaam. Daarom koestert hij het eeuwenoude familiebedrijf. -
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
22
Van restaurants die schijfje citroen in rekening brengen tot gratis kan water: laat je niet verrassen op vakantie
‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘IVA no incluido’: als je op vakantie bent kunnen deze zinnetjes je flink in verwarring brengen. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Pas op voor deze instinkers.
-
Tikkie lanceert functie voor uitgaven van groepen: ‘We vonden dit een logische stap’
Betaaldienst Tikkie lanceert vandaag een nieuwe functie: Groepie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel: een tikkie. -
PREMIUM
Jet (23) wil de allerbeste kok van de wereld worden, en is hard op weg: ‘Stond op mijn 13e al in de keuken’
Als klein meisje wist ze al dat ze kok wilde worden. Nu werkt Jet Loos (23) uit Roelofarendsveen in de keuken van een Noors sterrenrestaurant en is ze in de race voor een prestigieuze titel: World’s Best Young Chef. -
Koken & Eten
Borreltijd: deze vijf lekkere snacks bevatten weinig koolhydraten
Wie zegt dat het afzien is als je kiest voor een eetwijze waarin je koolhydraten beperkt? Niet Eatertainment, want die heeft vijf recepten waar iedereen van smult.