‘Kwaliteit laat zich altijd verkopen, ook zonder het te etaleren’, aldus slager Jan-Willem Tol in zijn winkel aan de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Kwaliteit laat zich altijd verkopen, ook zonder het te etaleren’, aldus slager Jan-Willem Tol in zijn winkel aan de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg. © Frank de Roo

Deze slagerij heeft geen vlees in de vitrine liggen (en dat heeft niets met de Week Zonder Vlees te maken)

Koken & etenEven anoniem een paar kiloknallers scoren zit er niet in bij de slagerij van Jan-Willem Tol. Uitzoeken welk stukje vlees je graag zou hebben evenmin. Een koelvitrine, net als een prijslijst, ontbreken. Maar aan lekker vlees is bij deze hofleverancier geen gebrek. De koeling ligt vol - alleen zul je er zelf naar moeten vragen.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Plechtigheden begrafenis prins Philip in volle gang
  Play

  Plechtighe­den begrafenis prins Philip in volle gang

 2. Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie
  Play

  Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie