Deze supermarkt telt de dagen tot Kerst af met wijntjes
Koken en EtenAftellen tot kerst gebeurt steeds vaker met een adventskalender. Vroeger bevatte die traditiegetrouw nog chocola, tegenwoordig is er meer aanbod. Bijvoorbeeld de adventskalender van Aldi, gevuld met 24 flessen wijn.
Wie ‘m nog wil scoren, moet snel zijn: de kalender is te koop tot 1 december, want dan begint het aftellen. Daarbij is de kalender populair en geldt het principe ‘op is op’. Vorig jaar was de kalender een hit, stelt woordvoerder van de supermarktketen Jerina van Heck. Ook dit jaar ‘vliegt de kalender de winkel uit’, aldus van Heck. Prijs: 49,99 euro.
De selectie van 24 wijnen in de kalender bestaat uit wit, rood, rosé en bubbels. Tijdens het aftellen kom je ook een alcoholvrije wijn tegen. De flessen hebben een inhoud van 200 milliliter, waar zo’n twee glazen uit te halen zijn. Om in de sfeer te komen hebben de flessen dit jaar de vorm van een kerstboom, vertelt de woordvoerder.
Snel uitverkocht
,,Voor het einde van november is de kalender uitverkocht, verwachten wij”, vertelt Van Heck. Ze zijn nog in vrijwel alle regio’s van Nederland te koop.
Aldi is niet de enige met een afwijkende aftelkalender in het assortiment. Zo bestaat er ook een adventskalender met verschillende soorten bieren voor een Beery Christmas (48,90 euro). Elke dag een flesje whiskey kan ook, voor 118 euro. Directe concurrent van Aldi is 12 Nights Of Wine, waarmee je met 12 flessen wijn kunt aftellen tot de feestdagen.
Wijn proeven als een kenner? Leer het met deze vijf stappen:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Voor in de vriezer of maak iemand anders blij: bij deze maaltijden maak je makkelijk een extra portie
Als je toch kookt, kun je net zo goed meteen wat meer maken zodat je die extra portie in je vriezer kunt stoppen. Of je maakt er iemand anders blij mee. -
Koken & Eten
Zit er eigenlijk wel vlees in je frikandel?
De favoriete snack in Nederland is de frikandel. Ook veel Vlamingen zijn grote fan zijn van deze vleesstaaf. Meer dan 30 procent van de mensen bestelt het liefst een frikandel in de snackbar. Maar wat zit er eigenlijk in? Sommigen beweren dat er alleen maar slachtafval in de snack zit, net zoals ogen of beenderen van dieren. Klopt dat? En hoe zit het met een plantaardige frikandel? -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
‘Drinken alcohol al vijf jaar stabiel’
Inspanningen om alcoholgebruik te ontmoedigen ten spijt: er werd in de afgelopen vijf jaar geen druppel minder bier, wijn en sterke drank om gedronken. -
Zo duur wordt autorijden straks als nieuwe milieuplannen doorgaan
De overheid wil de overschakeling naar elektrisch rijden versneld doorvoeren door drie verschillende tarieven in te voeren bij de kilometerheffing. De eigenaar van een Kia Picanto op benzine is straks tot acht keer duurder uit, zo blijkt uit een nieuw rapport.
-
PREMIUMHeel Holland Bakt
Zineb schopte het tot HHB-finale: ‘Bakken was therapeutisch toen moeder overleed’
Koken en bakken voor een groep mensen kan zenuwslopend zijn, maar Zineb El Moudden (36) bakte voor drie miljoen mensen in de finale van Heel Holland Bakt. ,,Mijn droom is mijn eigen kookboek uit te brengen en een studio te hebben waar ik workshops aan mensen kan geven. Gezelschap en goed eten maken mensen gelukkig.’’Alphen aan den Rijn -
-
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUMPoll
Uit eten met kerst? Enige haast is geboden want de reserveringen stromen al binnen
EINDHOVEN - Sint is pas koud in het land maar veel restaurants zijn al druk met de kerstdagen. Met het menu en reserveringen want op sommige plekken zit het nu al vol.