De medewerkers van een filiaal van Albert Heijn werken achter plexiglas. De maatregel moet voorkomen dat het coronavirus verder verspreid wordt.
Volledig scherm
De medewerkers van een filiaal van Albert Heijn werken achter plexiglas. De maatregel moet voorkomen dat het coronavirus verder verspreid wordt. © ANP

Distributiecentra Albert Heijn getroffen door tijdelijke storing

Distributiecentra van Albert Heijn hadden gisteren te kampen met een technische storing, waardoor de aanlevering van boodschappen wat vertraagd kan zijn. Dat laat de supermarktketen in een reactie weten. 

De storing komt op een bijzonder ongunstig moment, nu supermarkten te kampen hebben met extreme drukte. Veel klanten hebben met het oog op maatregelen tegen het coronavirus extra grote voorraden thuis aangelegd, met als gevolg lege winkelschappen. De distributiecentra en aanvoerketens van supermarktketens draaien op maximale capaciteit. Ook gemeenten hebben maatregelen genomen door de bevoorradingstijden voor supermarkten te verruimen.

Albert Heijn spreekt dan ook van ‘heel vervelende samenloop van omstandigheden’. ,,Samen met onze collega’s, leveranciers en transporteurs werken we hard om de schappen goed gevuld te houden”, reageert de woordvoerster. Hoeveel distributiecentra last hadden van het mankement, kon het bedrijf niet aangeven. De woordvoerster benadrukt dat supermarkten op dit moment weer ‘gewoon’ worden bevoorraad.

Bekijk hier onze video's over het coronavirus.

 1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
  PREMIUM

  Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

  DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

 • De happer (8%)
 • De likker (2%)
 • De daklichter (63%)
 • De ontleder (24%)
 • De draaier (3%)
17328 stemmen