Dit gooien we allemaal in de prullenbak

Koken & EtenEen ongeopend pak hagelslag dat nog tot november goed is. Een half bakje filet americain. Een handvol gerimpelde aardappeltjes met uitlopers. Wie gaat schatgraven in afval, vindt etenswaren die we wellicht hadden kunnen redden. Het Voedingscentrum duikt in onze vuilniszakken.

Het ruikt een beetje zurig, bij de tafel waar Arno Vlooswijk zijn buit bekijkt. De onderzoeker toont in een zelfgemaakte ‘winkel’ wat hij allemaal heeft gevonden tussen het vuilnis van een Hilversumse wijk. ,,Veel brood”, zegt Vlooswijk, terwijl hij wijst naar de stapel verweesde kapjes, hard geworden broodjes en een nog onaangeroerde croissant. ,,En ook vleeswaren, leverworst en bakjes hummus.”

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.