Volledig scherm

Dit is de lekkerste baba ganoush ooit

Ook zo'n last van een herfstdip? Met deze auberginedip knap je weer helemaal op! Door de lichte rooksmaak is het een heerlijk alternatief voor humus. Helemaal makkelijk: met wat gegrilde groenten en naanbrood tover je zo een complete maaltijd op tafel. Fijn voor de winterbarbecue of gewoon binnen, op de grill.

Ingrediënten
Voor de baba ganoush:
1 aubergine
sap van een halve citroen
1 tl komijnpoeder
1 el tahin
Voor de gegrilde groenten:
1 Puntpaprika, gehalveerd
1 courgette, in schuine plakken
1 rode paprika, in stukken
En verder:
olijfolie
peper en zout
wat takjes platte peterselie of koriander
naanbrood
aluminiumfolie

Rooster de aubergine even in zijn geheel aan op de barbecue of onder de grill in je oven. Zo krijgt de aubergine die typische rooksmaak. Pak de aubergine in aluminiumfolie en laat hem nog minstens een half uur garen op je barbecue of in de oven (op 180 graden).
Laat de aubergine afkoelen en snij hem doormidden. Schep met een lepel het zachte vlees uit de aubergine, en hak het grof met een mes.
Meng vervolgens met de tahin pasta, citroensap en komijn. Breng op smaak met zout en peper. Garneren met blaadjes koriander of platte peterselie.
Snij de overige groenten in dikke plakken, smeer ze in met olijfolie, peper en zout en grill ze aan elke kant een paar minuten.
Warm het naanbrood of flatbread op.
Serveer, dip en weg is je dip! 

In deze video zie je precies hoe Hugo zijn baba ganoush maakt: 

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen