Volledig scherm

Dit is de reden dat we 's middags trek krijgen

We hebben er allemaal wel eens last van. Rond een uur of vier 's middags word je moe, lusteloos en je buik begint te rommelen. Meestal heb je zin in iets ongezonds waar veel suikers en koolhydraten in zitten. Wat zijn de boosdoeners van de trek? Wij leggen het je uit.

Een van de boosdoeners van de trek is je lunch. Een grote, vette lunch heeft invloed op hoe je je de rest van de dag voelt. Veel en zware koolhydraten zorgen ervoor dat je na de lunch minder snel werkt. Maar ook een lichte salade tijdens de lunch kan ervoor zorgen dat je om 4 uur 's middags zin krijgt in iets zoets. Dit komt dan weer omdat de lunch te licht is en je buik dan om koolhydraten en calorieën vraagt.

Een andere boosdoener kan zijn dat je te weinig slaapt. Een gemiddeld mens heeft tussen de zeven en negen uur slaap nodig in één nacht. Door te weinig slaap stijgt het gherline-niveau, dit houdt in dat je sneller honger krijgt in de namiddag.

Uit een onderzoek gepubliceerd door US National Library of Medicine en National Institutes of Health is gebleken dat de meeste stress doordeweeks wordt ervaren rond vier uur 's middags. Er werd in dit onderzoek een verband geconstateerd tussen stress en honger. Ook dit kan dus een reden zijn dat je meer trek krijgt in de namiddag. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen