Borrelen met vrienden kan alleen nog virtueel. Thuis trekken mensen nu vaak maar zelf een fles open.
Volledig scherm
PREMIUM
Borrelen met vrienden kan alleen nog virtueel. Thuis trekken mensen nu vaak maar zelf een fles open. © Shutterstock

Dit is waarom je nu extra veel zin hebt in een borrel

Koken & etenVeel mensen snakken in deze gekke weken al veel eerder dan normaal naar een glas wijn, wat pijpjes pils of iets sterkers. We hebben het verdiend. Toch? Experts leggen uit hoe het komt dat de behoefte aan alcohol nu extra groot kan zijn.

Eindelijk, even een drankje. Na een lange dag achter de laptop en urenlang videobellen zien veel mensen de muren op zich afkomen. Wie jonge kinderen heeft die niet meer naar school of de opvang gaan, jongleert ook nog eens met zorg- en werktaken. En daar is vaak ook nog een partner die je opeens wel héél vaak ziet. En wat te denken van al die mensen die nu extra hard buitenshuis werken, bijvoorbeeld in de zorg of bij de politie? Reden genoeg voor veel mensen om klokslag vijf de boel de boel te laten en een fles wijn open te trekken.

 1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
  PREMIUM

  Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

  DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

 • De happer (8%)
 • De likker (2%)
 • De daklichter (63%)
 • De ontleder (24%)
 • De draaier (3%)
17328 stemmen