Volledig scherm
PREMIUM
Christian en Silvia Pfeiffer in De Vriendschap. © Niels Blekemolen

Dit stel maakt ‘rebelse’ jenever met een recept uit 1630

Koken & etenVoor jenever heb je graan nodig en voor graan een molen. De Vriendschap is de molen van Christian (31) en Silvia Pfeiffer (40) en de jenever die ze stoken: Anker Weesp. Naar authentiek recept uit 1630.

Dit verhaal gaat over jenever. Over een oud recept van omstreeks 1630, toen Weesp nog niet door Schiedam was verslagen als belangrijkste jeneverstad van het land. Het gaat over experimenteren in de keuken, illegale handel in destillatiekolommen en kleinschalig, ambachtelijk werken.

Maar eerst wil Christian Pfeiffer – molenaar, raadslid, beleidsmedewerker van erfgoedvereniging Heemschut én jeneverstoker – genieten van het uitzicht vanaf molen De Vriendschap. Zijn vrouw, die hij ‘het morele kompas van Anker Weesp’ noemt, is nog onderweg.

,,De molen is waar het hele verhaal begint,” had hij gezegd bij het maken van de afspraak. Nu blijkt dat hij het niet alleen over de jenever van Anker Weesp had. ,,Mijn betovergrootvader kwam vanuit Duitsland naar Weesp om molenaar te worden. Ik ben vijfde generatie molenaar.”’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.