PREMIUM
Dit waren de lekkerste happen, bubbels, bieren en restaurants van 2018
Het jaar loopt ten einde en wij blikken terug met lijstjes in acht thema’s: sport, media, onderweg, reizen, economie, streamen, royals en koken. Vandaag aan de beurt is ‘koken’. Wat smaakte goed afgelopen jaar? En welke gerechten hebben we massaal omarmd? Van caponato tot Spaanse cava brut: dit zijn de culinaire lijstjes van 2018.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Puik schuim voor op je koffie maak je al voor een paar tientjes
Het ideale melkschuim in je koffie is fluwelig met piepkleine belletjes. Hoe maak je thuis zulk topschuim? De Consumentenbond nam 18 melkopschuimers onder de loep. -
Koken & eten
Het succes van pokébowls: makkelijk, gezond en fotogeniek
Trends komen en gaan, de een nog sneller dan de ander, maar de pokébowl is een blijvertje. De Hawaïaanse specialiteit is al jaren het populairste gerecht op menig menukaart. Wat is het geheim? -
PREMIUM
Bordje leegeten hoeft niet en altijd een toetje: kinderdiëtist geeft tips
Kinderen met de pot laten mee-eten kan een uitdaging zijn. ,,Maak het gezellig, kook gevarieerd en laat het los’’, adviseert wetenschapper en kinderdiëtist Rolinde Demeyer. -
Waarom je geen tv moet kijken tijdens het eten
Het is koud buiten en de behoefte om jezelf op de bank te nestelen met een goede film en een extra large pizza is groot. Experts vertellen waarom je de tijd moet nemen voor eten, ook op derde kerstdag. -
WhatsApp wil laten verbergen of je online bent
Een nieuwe functie in WhatsApp moet het mogelijk maken je online status te verbergen, zodat vrienden niet kunnen zien of je de app open hebt staan.
-
Dit is wat bruidsparen dit jaar gemiddeld uitgeven aan hun huwelijk
Gemiddeld geven bruidsparen dit jaar ruim 16.000 euro uit aan hun huwelijk. Dat is 2000 euro meer dan voor corona. We hebben weer zin in een feestje, maar: trouwen is ook duurder geworden. Leveranciers worden steeds vaker gedwongen de gestegen kosten door te berekenen. -
Koken & Eten
Dit is de kracht van kersen van Nederlandse bodem: 'Ze zijn uitzonderlijk goed dit jaar’
Ze zijn er weer! De roodzwarte vruchten zijn inmiddels rijp genoeg om geplukt te worden, dus de kersenstallen hebben hun deuren geopend. -
Waarom zoenen gezond is: ‘Bij een zoen gaan 1 miljard bacteriën van de ene naar de andere mond’
Vandaag is het Wereld Kusdag. Gezondheidsjournalist Tijn Elferink schreef het boek Kusje erop, de waarheid achter 70 gezondheidsmythes. Wat is er waar van: ‘zoen in het rond, dan word je gezond?’