Vanilleijs met olijfolie en zout: helemaal te gek of knettergek?
Volledig scherm
Vanilleijs met olijfolie en zout: helemaal te gek of knettergek? © Shutterstock

Dit wel heel bijzondere ijsrecept gaat momenteel viral op TikTok

Koken & etenAls er één platform is waar je nieuwe recepten, challenges of ideeën voor nieuwe hobby’s kunt vinden is dat wel TikTok. Een heel speciaal receptje doet nu de ronde en zorgt voor heel wat commotie.

De discussie begon toen TikTok-ster @himynameissherrie een video postte van haar speciale dessert dat volgens haar ‘haar leven veranderd heeft’. In de video vertelt ze aan haar volgers dat ze vanille-ijs al hun hele leven verkeerd eten. Hoe het wél moet volgens haar? Met een speciale topping. Zo gebruikt ze geen chocoladesaus of verse aardbeien en slagroom, maar een snuifje zeezout én olijfolie om haar ijsje af te werken.

@himynameissherrie

It’s a family portion, okay? @fashionlush changed my life. ##weirdfoodcombo ##fyp

♬ original sound - fashionlush

En hoewel wij ook even met de wenkbrauwen moesten fronsen, leert een korte zoektocht door Google ons dat die combinatie best vaak voorkomt in recepten. Toch hadden ook de meeste TikTok-gebruikers nog nooit van het concept gehoord. Velen stonden dan ook niet echt te popelen om het recept uit te proberen.

‘Het ziet er ranzig uit. Ik probeer het liever niet’, schreef iemand. Iemand anders reageerde: ‘Zijn we ijs of een gefrituurde kip aan het garneren?’ Anderen waren dan weer lovend over het recept. ‘Ik ben een banketbakker en ik moet toegeven: de combinatie is geweldig’ en ‘Al de goede Franse restaurants in New York City hebben dit op hun menu staan met chocolade-ijs! En het is heerlijk’, waren maar enkele van de positieve reacties.

Ondertussen is de video al meer dan 480.500 keer bekeken, bijna 29.000 keer geliket en bijna 1000 reacties rijker. 
De TikTok-ster is zeker niet de uitvinder van dit 'recept'. Al jaren geleden kwam de Britse kok Jamie Oliver ermee in een van zijn kookboeken. 

Bekijk hieronder de playlist met best bekeken video's op gebied van Koken & Eten:

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen