Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Dit zijn de beste prakjes hutspot uit de supermarkt

Voor jou getestBam! Bam! Bam! In de winter stampen we er in de keuken sinds oudsher op los. Maar je kunt ook doorslaan. Ons panel proeft prakjes hutspot uit de supermarkt.

Het is gemakkelijk om denigrerend te doen over de Nederlandse keuken. Welke keuken? Dat dus. Waar men in Japan van flinterdun filodeeg culinaire origami vouwt en Scandinavische chefs met hun keukenpincet ingrediënten als een kaartenhuis opstapelen, is de Hollandse pot geënt op de grove motoriek: als een heipaal de piepers prakken. ‘Prakken is de Nederlandse bijdrage aan de wereldgastronomie’, schreef Ronald Giphart eens. ‘Verfijnde keukens halen hun neus op voor onze prak- en stampcultuur, maar wij zijn er mee groot geworden.’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.