Dit zijn de beste terrassen voor als je op vakantie gaat
Nederlanders houden veel van terrassen. In eigen land maar ook op vakantie strijken ze graag neer op een fijn terras, liefst met mooi uitzicht.
Nederlanders zijn zelfs de grootste terrasgangers van Europa, beweert reserveringssite IENS. Wordt gemiddeld in Europa een derde van de reserveringen gedaan bij een restaurant met een terras, in Nederland ligt dit percentage het hoogst van Europa, met 70 procent. Tijdens de zomerse terrasbezoekjes besteden we gemiddeld 33 euro per persoon.
Uit de enquête blijkt verder dat het terras ook wordt gezien als een goede locatie voor een romantisch diner of een date. Ook dit is opvallend, aangezien deze trend in Europa niet is waar te nemen. IENS maakte een lijst van de mooiste terrassen in Nederland én op vakantie, gebaseerd op recensies op de eigen site op de waardering van bekende culinaire gidsen zoals Michelin en Gault Millau.
Nederland Restaurant C, Amsterdam
Een trendy, maar tegelijkertijd sfeervolle, plek in Amsterdam waar je kunt ontdekken hoe belangrijk temperatuur is voor een gerecht, vindt IENS. Dit restaurant laat je ervaren dat de smaak en textuur veranderen wanneer een gerecht bij verschillende temperaturen wordt bereid. Met dit creatieve concept dompelt Michiel van der Eerde zijn gasten onder in een nieuwe culinaire ervaring, en dat op het terras.
Lemongrass Wijnrestaurant Den Haag
In Scheveningen, direct aan de haven, kun je genieten van de beste gerechten uit de Franse keuken gecombineerd met een lekker wijntje, aldus IENS. De 'ideale' plek om te ontspannen na een stranddag. De wijnkaart staat vol met weelderige wijnen en het personeel geeft graag advies over de wine-pairing match.
Chung Rotterdam
IENS is lyrisch: Fenomenale Aziatische keuken in Rotterdam met een Europese twist. Voeg daarbij de warme gastvrijheid en het prachtige uitzicht. Resultaat: een geweldige eetervaring.
Italië La terrazza, Comomeer
Een heerlijk terras aan het Comomeer waar je de beste seizoensgebonden ingrediënten en de lokale zoetwatervis kunt proeven. Beleef de geweldige ervaring van een zonsondergang op het wonderschone Comomeer, met de fonkelende lichtjes van het pittoreske Bellagio op de achtergrond die een magische sfeer creëren.
Frankrijk Monsieur Restaurant, Parijs
The Lancaster is een charmant vijfsterrenhotel in Parijs. Gebouwd in 1889 door een Spaanse edelman, Santiago Drake del Castillo. Het gastronomische restaurant Monsieur combineert authenticiteit en Franse glamour. De chef-kok, Sébastien Giroud, biedt een menu met alleen de allerbeste producten van Frankrijk aan.
Spanje Contrapunto Les Arts, Valencia
In de unieke ruimte van Palau de las Arts, een van de meest gefotografeerde plekken in Valencia, vind je de creatieve keuken van Pablo Ministro. Een jonge en getalenteerde chef-kok met een passie voor muziek en creatieve keuken. IENS' favoriet voor eindeloze zomernachten.
Portugal Topo Belém, Lissabon
Topo Belém is een van de meest booming restaurants van dit moment in Lissabon, meldt de reserveringssite. Dit is het derde dakterras van TOPO, wat ‘top’ betekent. Met een prachtig uitzicht over de rivier de Taag en historische monumenten zal dit restaurant je niet teleurstellen. Zeker niet wanneer je de lekkere cocktails in combinatie met de traditionele Portugese smaken op je tong laat smelten.
België La Villa Lorraine, Brussel
Bijzondere plek in de Brusselse gastronomie. Dit restaurant switchte in 2010 van eigenaar. De nieuwe baas heeft deze prachtige locatie kunnen vernieuwen zonder de klassieke stijl van de villa te verliezen. Vergeet niet de tuin met uitzicht op het Bois de la Cambre te bezoeken en waan je in een oase van rust in het hart van Brussel.
Zweden Josefina, Stockholm
Op het eiland Djurgården vind je restaurant Josefina. Dé plek om de zomer te vieren: deze mooie plek is namelijk 's winters niet open. De locatie met haar grote terras en prachtige uitzicht doet het mooie Stockholm alle eer aan.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met video
Gehaktbal van mammoetvlees: ‘Waarom zou je kiezen voor rund, kip of varken?’
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’ -
Koks ergeren zich aan gasten die ineens allergisch blijken
Het is een grote ergernis van restaurantkoks: mensen die aan tafel ineens melden allergisch te zijn. Daarom verzinnen zij slimme manieren om daarmee om te gaan. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.
-
Beste kok van de wereld moest zijn zaak bijna sluiten
-
-
-
PREMIUM18
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
PREMIUM
De cocktail van dit moment: espresso martini ‘met drie koffieboontjes, niet meer maar ook niet minder’
Kun je niet kiezen tussen een bakje koffie of een borrel? Maak een EsMa, oftewel een espresso martini. De klassieke cocktail staat tegenwoordig op elke cocktailkaart.