De gin-tonic-hype is voorbij, volgens Tess Posthumus, een van 's werelds beste bartenders. De Hollandse jenever kroont ze tot de nieuwe gin.
Volledig scherm
De gin-tonic-hype is voorbij, volgens Tess Posthumus, een van 's werelds beste bartenders. De Hollandse jenever kroont ze tot de nieuwe gin. © anp

Dit zijn de horecatrends van 2019 (en ja, de gin-tonic-hype is voorbij)

Dennenboombier, tahinijs, bietchup - ketchup van bieten- en gembershotjes. We gaan dit jaar gezonder en plantaardiger eten dan ooit. Maar genieten mag ook, zeggen vier experts die deze krant sprak over de vijf voedseltrends van 2019, naar aanleiding van de 63ste editie van Horecava die vandaag begint.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend
  Play

  De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend

 2. Weer publiek in Ziggo Dome bij testevenenementen: 'Gemist is klein uitgedrukt'
  Play

  Weer publiek in Ziggo Dome bij testevene­ne­men­ten: 'Gemist is klein uitgedrukt'