Volledig scherm
De winnende ballen. © Keurslagerij Jongmans uit Klundert

Dit zijn de lekkerste gehaktballen van Nederland

Keurslagerij Jongmans uit Klundert heeft gisteren in Nieuwegein de prijs gewonnen van Lekkerste Gehaktbal 2019. 

Volledig scherm
En de lekkerste bal gehakt komt uit.... Klundert. © foto Keurslager Jongmans

De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS),  de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland.

Terwijl eigenaar slager Jean Pierre Jongmans en Rob Antens - die al 15 jaar bij Jongmans werkt - nog bij de prijsuitreiking zijn, vertelt medewerkster Rianne de Visser hoe blij ze hier mee is. 

,,Vorig jaar hebben we ook meegedaan, toen werden we derde. Nu is het natuurlijk supergoed dat we eerste zijn geworden. Daar ben ik hartstikke blij mee en ik denk mijn baas ook wel. Laten we hopen dat de mensen nu van heinde en verre komen om onze gehaktballen te kopen.” De felicitaties stroomden dinsdag in ieder geval meteen binnen.

Tweede en derde werden keurslager Koen van Vugt uit Drunen en Maarnse Slagerij uit Maarn. De ballen kregen een keuring waarbij de jury lette op geur, smaak, samenstelling en bewerking.

De vakjury bestond uit meesterslager Dennis van Dun, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 Marco van Strien en Pepijn Putman van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht. Het oordeel over de winnende gehaktbal: ,,Dit is een perfecte bal. Een bal waar alles klopt: ziet er lekker uit, ruikt heerlijk, heeft een zuivere vleessmaak en een goede bite.” Jean-Pierre Jongmans noemde de prijs een bekroning op het werk van hem en zijn collega's.

Niet te veel kruiden

Vanuit de auto op de terugreis naar Klundert meldt slager Antens dat voor een goede gehaktbal het belangrijk is dat er goed vlees voor wordt uitgezocht. Waarom is hij zo lekker? ,,Wij gebruiken smaakvol vlees met daarbij niet te veel kruiden, mooi rond en goed van kleur. Dat zijn de gehaktballen van Keurslagerij Jongmans uit Klundert. En wij zijn er trots op”.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.